Најновије

МИЛО ЗАБРАНИО ЛИТИЈЕ! Од понедељка забрана свих јавних окупљања због коронавируса!

Национално координационо тело за заразне болести 16.марта почеће спровођење мера против ширења вируса корона које подразумевају обуставу свих јавних и приватних окупљања и скупова, обуставу наставе у образовним установама на најмање 15 дана.

Литије у Црној Гори (Фото: Правда)

То значи да ће литије моћи несметано да се обаве, како је и предвиђено, у недељу 15. марта, дан уочи ступања на снагу поменутих мера, али да их од следеће недеље највероватније неће бити. Наиме, Митрополија црногорско-приморска ће у недељу одлучити да ли ће се скупови ипак наставити.

Такође, привремено се забрањује и улазак крузера и јахти, а Министарству унутрашњих послова предложено је да привремено затвори мање граничне прелазе и граничне прелазе за погранични саобраћај.

- Литије, које се редовно одржавају у Црној Гори због противљења дискриминаторском и антицивилизацијском Закону о слободи вероисповести, биће настављене уз молитву и против стварне здравствене претње за грађане Црне Горе и целог света –тзв. вируса корона. Црква ће одговорно поставити према епидемиолошкој ситуацији у Црној Гори и препорукама стручњака, поручили су из Митрополије црногорско-приморске.

Новонасталу ситуацију у земљи почели су да користие профитери. Угледни подгорички хирург и функционер Уједињене Црне Горе Владимир Добричанин позвао је медицинске и остале ауторитете да провере информацију коју је, како каже, оне већ проверио, да литарско паковање медеицинског алкохола у појединим апотекама се продаје по цени од 30 евра, а медицинске маске -1,7 евра по комаду!

- Чисто информативно–литар медицинског алкохола у Србији кошта 270 динара, односно два евра!!! Да ли су чувени торбари и еконоски зеленаши нашли начин да се обогате на људској несрећи и да не постоји ништа света, казао је Добричанин.

Из Владе су реаговали саопштењем да ће појачати контроле и иснспекције и санкционисати неодговорне апотеке и трговце.

- Више политичких партија и грађана од јутрос упозорава да су у појединим апотекама средства за дезинфекцију и хигијену поскупила, па гелови за суво прање руку од 100 мл и до четири евра, саопштили су из Владе.

Делије на оригиналан начин позвале навијаче на 75. рођендан! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА