Најновије

ОВО НЕМА НИГДЕ! Опљачкан сеф полиције усред Београда: Неко мазнуо скоро 90.000 евра!

Из седишта београдске полиције недавно је нестало нешто мање од 90.000 евра.

Полиција хапси осумњиченог (Фото: Јутјуб)

Пре десетак дана, надлежни су, током провере, приметили да из једног од сефова у ПУ за Град Београд недостаје већа количина девиза, одузетих од осумњичених током хапшења.

Одмах је контактиран и Сектор унутрашње контроле МУП-а Србије, пошто приступ сефовима имају само поједини запослени у тој полицијској згради. Истрага о нестанку више од 80 хиљада евра је у току.

У МУП-у Србије су потврдили ова сазнања и рекли да је након контроле чувања и поступања са одузетим предметима у кривичном или прекршајном поступку, коју је спровела Полицијска управа за Град Београд, утврђено да у каси Управе криминалистичке полиције недостаје 88.700 евра, који су одузети у току преткривичног поступка.

Комисија која је извршила контролу је о свему сачинила записник, након чега је обавештен и Сектор унутрашње контроле МУП-а Србије. Припадници СУК-а су, по налогу надлежног тужилаштва, обавили разговоре са више полицијских службеника који су имали контакт са наведеним новцем или металном касом у којој је чуван.

О свему је достављен извештај надлежном тужилаштву.

Иначе, недавно је четири милиона динара нестало и из полицијске станице Палилула. Сектор унутрашње контроле убрзо је открио осумњиченог полицајца, који је новац и вратио. Тај новац је такође био одузет од ухапшених и стављен у сеф.

Против осумњиченог је покренут кривични поступак због злоупотребе службеног положаја.

Прочитајте ОВДЕ да ли су Тачи и Вучић договорили поделу КиМ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА