Најновије

БУДИМО СТРПЉИВИ! "То што тренутно ђаво не чује мирис тамјана како се шири нашом земљом неће трајати вечно!"

Када сам писао да српски политичари морају заједно са црногорским да ријеше питање незаконитог и бесправног закона о слободи вјероисповјести наилазио сам на страшан отпор јавности у Црној Гори. Када сам писао да је диктатор на стакленим ногама и да га само треба докрајчити, ни то вам није ваљало.

Литије СПЦ у Црној Гори (Фото: Јутјуб)

Пише: Велимир Ераковић

Писао сам које науме има и коме се са запада обраћа, али ми нијесте вјеровали. Када сам рекао да ће оптужити Србију и Русију да му руше државу, скептицизам је још више растао. Рекао сам, изоставивши Епископски савјет, Митрополита Амфилохија, Епископа Будимљанско Никшићког господина Јоаникија и Епископа Диоклиског Методија, да су поједини свештеници умислили како они могу ријешити питање овога закона и такође сте имали отпор ка томе. У међувремену су пуцали на Епископа Јоаникија, крвнички претукли Епископа Методија, а можете мислити колико од преговора са издајничком владом очекује Митрополит Амфилохије када је рекао ,,Убите ме као Јоаникија Липовца, нећете ући ни у један храм, манастир и цркву којој сам ја Архиепископ. 

И како то обично бива, а рекао сам ђе има Бога има и ђавола, ђаво је дочекао да и код нас завлада смртоносни вирус корона. Вирус који је зауставио крстоносни ход по Црној Гори. Додуше, нема ниједан регистрован случај обољелих од короне, али је Ђавољи предсједник једва дочекао да буде државнички ,,одговоран,, и спроведе све мјере да спријечи епидемију. Он, који је све опустошио сад је забринут за свој народ. Народ коме је све што је могао узети узео сад брижно чува. Србију је напао да спрема паравојну формацију ,,Пантер,, како би напала Црну Гору само да би тако радостан сеирио што Црном Гором и Брдима не одзвањају Светосавске и Његошеве ријечи, што се не пролама улицама тропар Светог Петра Цетињског и Светог Василија Острошког и што макар тренутно не мора да слуша најљепше црквене пјесме.

Корона је короном само тренутно зауставио литије. Можда и нас све Господ у вријеме поста искушава више него обично, али он сваком да бреме које може носити, па и нама. Да не би направили највећи српски гријех како рече Свети Владика Николај Велимировић, будимо стрпљиви. Сад нам стрпљење највише треба а нестрпљење најмање. Полако, то што тренутно ђаво не чује мирис тамјана како се шири нашом земљом неће бити вјечно. Проћи ће и овај вирус као многи у историји човечанства. Бивале су колере, лепре, црне куге, тифуси и ко зна какве болести па су прошле. Тако ће и корона проћи и наставиће се борба. Борба коју морамо појачати и привести крају. Овај пут укључивши српске политичаре а не муфтије и муслимане. 

Мило мора пасти, да би сачували своје светиње, образ наш и наших предака. То без политике неће моћи браћо срби и сестре српкиње. А за ове друге који нам не требају, Његош, Ловћенски тајновидац и најмудри икад Србин међу Црногорцима је давно рекао ,,Трговац ти лаже са смијехом, жена лаже сузе просипљући, нико крупно ко турчин не лаже,,.

Вучић и Тачи тајно договорили поделу КиМ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА