Најновије

ЦРНА ГОРА: Стигли подаци о црквеној имовини, чека се још Котор!

Црногорска Управа за имовину добила је податке од свих подручних јединица о укњижби верских објеката, осим још которског катастра, а ако се укаже потреба, биће затражена допуна документације, изјавио је директор Управе Блажо Шарановић.

Црна Гора (Фото: Јутјуб)

Он је за Викенд новине рекао да је Управа 27. јануара упутила допис Управи за некретнине да доставе документацију о уписима свих верских заједница и додао да је сасвим извесно да ће тражити допуну документације од подручне јединице у Никшићу, преноси РТЦГ.

– Добили смо документацију која се само односи на имовину која је уписана на државу. Дакле, немамо податке за верске заједнице. Ово је само један пример за који смо утврдили да нисмо добили сва потребна документа и где ћемо се обратити Управи за некретнине за допуну. Да ли ће тога бити још, показаће се након детаљног увида у документацију која нам је достављена – казао је Шарановић.

Након комплетирања документације и њене анализе, Управа за имовину ће припремити информацију за Владу Црне Горе о спроведеним активностима, рекао је Шарановић.

– Наглашавам да је реч о иницијалним, припремним активностима за спровођење Закона (слободи вероисповести) које се односе на све верске заједнице, без изузетка – казао је Шарановић.

Шарановић је недавно рекао да Управа за имовину нема ни приближан податак којом имовином располажу верске заједнице.

То што тренутно ђаво не чује мирис тамјана како се шири нашом земљом неће трајати вечно! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА