Најновије

ЦРНА ГОРА ОДЛУЧИЛА: Од сутра затворене образовне институције!

Све васпитно-образовне установе у Црној Гори од сутра ће, на најмање 15 дана, бити затворене у циљу превентиве и благовремене заштите здравља деце, наставног и ненаставног особља, иако у тој држави званично није потврђен ниједан случај заразе корона вирусом, јавља Мина.

Црна Гора (Фото: Pixabay)

Прекид образовно-васпитног рада у јавним и приватним образовно-васпитним установама једна је од привремених мера које је наредило Министарство здравља.

Како преноси портал РТЦГ, током прекида рада, једном од родитеља, старатеља, хранитеља, усвојитеља или самохраном родитељу детета које није старије од 11 година, обезбеђује се право на плаћено одсуство са рада, осим запосленима у здравству.

Из владе је раније саопштено да ће позвати медије да за време обуставе наставе преносе ђацима наставне садржаје.

"Не искључује се могућност затварања граница"

Границе Црне Горе још нису затворене, осим за оне који долазе из неке од држава из којих је, као једна од мера против ширења новог корона вируса, улазак у земљу забрањен.

Инспекцијске службе уверавају јавност да су институције приправне, али не искључују и могућност да се границе затворе и дозволи транспорт само робе и лекова, иако у тој земљи није забележен ниједан случај, преноси портал РТЦГ.

Командир станице Граничне полиције "Божај" Марко Никчевић изјавио је да је број прелазака последњих дана преполовљен а да се страни држављани који долазе из најугроженијих подручја стављају у кућну изолацију од 14 дана

- Имамо списак земаља чијим је држављанима забрањен улазак у Црну Гору, списак земаља у које је забрањено нашим држављанима и трећу групу земаља кроз коју сви путници који транзитирају или долазе из њих, морају да одговоре на одређена питања службеника и кад буду идентификовани да су дошли преко тих земаља, онда се даље процесуирају преко санитарне инспекције, односно здравствене инспекције - рекао је Никчевић.

Први смртни случај у Словенији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА