Најновије

КИНА ТРАЖИ ОБЈАШЊЕЊЕ: „САД, реците нам све о коронавирусу и да ли сте ви заразили Вухан?“

ПР министарства спољњих послова Кине Зао Лијиан изјавио је да су корнавирус у Вухан, кинески град у покрајини Хубеи, најпогођенију овим вирусом, могли донети амерички војници.

Коронавирус (Фото: Јутјуб)

„Будите отворени! Обелоданите податке! САД, дугујете нам објашњење“, написао је Зао Лијиан на Твитеру.

Он је на тај начин коментарисао изјаву секретара америчког Центра за превенцију и контролу болести (ЦДЦ) Роберта Редфилда, који је саопштио да је у САД било неколико случајева када је људима који су преминули од грипа накнадно установљено да су имали коронавирус.

Раније је било оваквих изјава у кинеским медијима, али никада на службеном нивоу. Када се као могућност помињала намерна или спонтана контаминација становника Вухана током Светских војних игара које су у том кинеском граду одржане у октобру 2019.

У такмичењу у 28 спортова је учествовали 9. 308 спортиста из 110 земаља. Америчка војна спортска репрезентација је имала 172 спортиста, док је број пратећег особља медијима непознат.

Иако смо овде у сфери нагађања, баш тог месеца је амерички Центар за стратешке и међународне студије и израдио извештај и предао га Конгресу Сједињених Држава, а тамо стоји све оно што се догађало од првог случаја заразе у Вухану у децембру 2019. до данас. Подударности у сценарију су невероватне, осим што је ЦСИС „предвиђао“ да ће пандемија избити у међународној ваздушној луци у Берлину.

Будући да је Кина сада и службено затражила од Вашингтону да каже пуну истину о свему и када и како су амерички пацијенти умрли од коронавируса, а да нико није обавестио свет о томе што се догодило, овде улазимо у нову „зону сумрака“ у којој је све могуће, иако с друге стране све може бити како су извештавали медији, укључујући кинеске.

Оно што знамо је да је до данас у свету потврђених зараза од коронавируса више од 120.000 људи у више од 100 земаља. Од последица је службено преминуло 4.000 људи. Епидемија је, такође службено и према писању медија, избила у децембру 2019. у кинеском граду Вухану.

У међувремену су у четвртак кинеске власти саопштиле пролазак врхунца епидемије коронавируса у земљи. У свим регијама Кине, осим провинције Хубеи, током недеље нису откривени нови случајеви.

Прочитајте ОВДЕ  још детаља о овоме.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА