Најновије

Кинези нашли доказ да су Американци нови коронавирус створили најкасније 2015.

Званични представник Министарства спољних послова Жао Лиђиан изјавио је да су вирус COVID-19 у Вухан донели припадници оружаних снага САД.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Захтевао је да Вашингтон одмах достави Пекингу све информације о коронавирусу.

Доказ да вирус има везе са Америком, Кинези су пронашли у архиви америчког научног часописа Nature Medicine за 2015. годину, у којем су научници расправљали о томе како створити овај вирус и како он утиче на људе.

У чланку се каже да су амерички научници на различитим животињама вештачки створили хибридну верзију коронавируса. Истраживачи су се фокусирали на вирус SHC014, који се налази код слепих мишева у Кини. Затим је створен химерни вирус, који је прилагођен за раст у мишевима и симулирао је људску болест. "Химера је изазвала болест код мишева, али их није убила."

Претња људима

Виролози се питају да ли информације добијене експериментом оправдавају потенцијални ризик?

Сајмон Вејн-Хобсон из Пастеровог Института у Паризу напомиње да су истраживачи створили нови вирус који „изузетно добро расте“ у људским ћелијама.

"Ако вирус избије, нико не може предвидети његову путању", каже он.

"Једини резултат овог рада је стварање новог неприродног ризика у лабораторији", написао је Ричард Ебрајт, специјалиста за молекуларну биологију и биолошку безбедност на Универзитету у Њу Џерсију.

„Резултати студије овај вирус претварају из потенцијалног узрочника у јасну и постојећу опасност“, указао је Питер Дашак, коаутор чланка из 2013. године који је цитирао часопис.

У закључку, аутори чланка наводе: вирус је већ превладао критичне баријере, попут способности хватања људских рецептора и ефикасне инфекције ћелија људског респираторног тракта.

Дух из боце

У истом чланку објављеном пре 5 година изричито стоји да су у Сједињеним Државама спроведене студије за модификацију коронавируса шишмиша, који се може пренети на људе и изазвати акутни респираторни синдром.

Ово је један од доказа да су Американци покренули глобалну епидемију.

Кина је стога у праву: COVID-19 вирус је донет у Вухан. Пустили су тог духа из боце да би победили Кину у трговинском рату, а сада не знају како да га врате у боцу. Опсег проблема катастрофално је премашио прорачуне.

Јенки нису остали поштеђени – и САД су захваћене епидемијом.

Историја зна много примера када је непријатељ поражен сопственим оружјем.

Руси развијају оружје које Американци немају! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА