Најновије

ДОДИК: Нећемо дозволити да се мигранти настане у Републици Српској! Организоваћемо и страже по селима!

Члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да су мигранти озбиљан проблем, преноси портал Аваз.

Додик (Фото: Јутјуб)

Он наводи да ће у Републици Српској, ако дође до већег прилива, осим ангажовања полиције, морати да се изврши одређен облик организовања у насељеним местима.

- Ми ћемо имати проблема те врсте, мада ничим нисмо допринели... Ми у Републици Српској, пре свега, морамо да видимо како ћемо и шта ћемо јер на органе БиХ у том погледу не можете да рачунате - рекао је Додик новинарима.

Он је подсетио да је и даље доминантна политика републичке власти да мигранти не остану стационирани у Републици Српској.

- Оно што ћемо овај пут морати да учинимо, уколико дође до већег прилива миграната, да се организују не само наша полиција и службе него да то учинимо кроз неки облик организовања у селима, свим местима - рекао је Додик.

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да "нећемо постати паркинг за мигранте".

- Као што то нисмо постали ни 2015. године, када је прошло око 900.000 људи кроз нашу земљу - изјавио је Вулин.

Он је на питање како Србија гледа на то што је Турска одлучила да дозволи мигрантима да прођу кроз земљу и какве ће мере бити предузете, казао да ће Србија бити одговорна и солидарна, али да ће заштити и своју границу и начин живота својих грађана.

- Бићемо врло одговорни. Имамо начина да штитимо и своју границу и свој начин живота. Видећемо како се ситуација буде развијала, имамо довољно времена да реагујемо и, као увек, реаговаћемо - казао је Вулин.

Вулин: Не верујте лажима

Вулин је подсетио је да је садашњи председник Александар Вучић 2015. године као премијер посветио много времена мигрантској кризи и додао да је Србија прошла са мало последица у односу на све остале земље.

- Од 2015. слушам како ће се овде населити 400.000 миграната, како су изграђени градови на југу Србије где се они већ смештају, како ће нам узети послове, како су се уселили већ у наше станове. Видите да су то велике лажи. Треба веровати својој држави - поручио је Вулин.

Ердоган је потпуно полудео, хоће рат са Русијом? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА