Најновије

ШИПТАРИ ЗАРАТИЛИ МЕЂУСОБНО! ОПШТИ ХАОС У СКУПШТИНИ! Главна тема укидање такси!

У Приштини се данас одржава ванредна седница косовског парламента, на захтев 41 посланика опозције, а након најаве премијера привремених приштинских институција, Аљбина Куртија, о постепеном и условном укидању такси на српске и производе из БиХ.

Приштинска скупштина (Фото: Јутјуб)

Седница парламента је почела у 11 сати.

Курти је прошле седмице најавио да ће од 15. марта таксе бити укинуте на сировине, а ако, како је навео, Београд то схвати као знак добре воље за наставак дијалога и отклони се препреке, таксе би биле потпуно укинуте од 1. априла на 90 дана.

У противном, навео је Курти, ако Србије не буде испоштовала косовске захтеве, таксе це бити враћене од 15. јуна до примене мере реципроцитета, пренео је приштински портал Љајми.

Сједињене Државе се противе оваквој најави и захтевају од Куртија да влада омах у потпуности укине таксе, што је и став Демократског савеза Косова, Исе Мустафе, иначе, коалиционог партнера Куртијевог покрета Самоопредељење.

Опозиција, посебно Алијанса за будућност Косова, Рамуша Харадинија, на чију иницијативу је прикупљен 41 потпис за одржавање данашње ванредне седнице, противи се укидању таксти до постизања коначног споразума и, како кажу, међусобном признања. Подсетимо, сто одсто увећне таксе на производе из централне Србије и БиХ увела је Харадинајева влада новембра 2018.

Ево да ли у Србији има коронавируса! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА