Најновије

МИЛОГОРЦИ ОКУПИРАЛИ ХРАМ! Верници огорчени: Полиција у Никшићу блокирала прилаз цркви Светог Василија Острошког

Полиција у Никшићу јутрос није дозволила прилаз Саборној цркви Светог Василија Острошког који су кренули на јутарњу службу.

Саборна црква Светог Василија Острошког у Никшићу (Фото: Јутјуб)

Овим поводом реаговао је Марко Ковачевић (Нова српска демократија), који упозорава на литургију у храму која је предвиђена за недељу, када учешће редовно узима велики број Никшићана.

- Треба наћи начин да се у њој учествује и да се, ко се припремао, причести. Полиција је јутрос бранила или на „кашичицу“ пропуштала људе само да се причесте, користећи тренутну ситуацију да без икаквих претходних обавештења покуша да застраши вернике и да прекине цркве живот верног народа - саопштио је Ковачевић, надајући да ће се на миран начин наћи решење за ову ситуацију.

- Али ако режим жели да искористи ову ситуацију да на мала врата крене у примену срамног Закона против СПЦ, тако што ће, наводно због вируса, полиција за почетак извршити окупацију наших храмова, то ће бити јасан знак да нисмо као људи нападнути само од вируса него и од режима. Па се и за здравље душе као и за здравље тела морају предузети мере опреза. Акција окупације храмова и забране уласка верницима на службе, без икаквог претходног обавештења или консултације са архијерејима показује са каквом се намером у овом случају поступало. И то треба примити к знању у овом периоду Часног поста, када су, по обичају, искушења већа – додао је он.

Прочитајте ОВДЕ шта је митрополит Амфилохије поручио народу.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА