Најновије

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ГРАЂАНИМА: Полицијски час од сутра почиње у 17 часова! Ово су сви детаљи!

У току је обраћање председника Србије, Александра Вучића. Он је на конференцији за новинаре, која је почела у 18 часова рекао да ће вечерас Влади предложити нове тешке  мере. Полицијски сат ће трајати од 17 сати до 5 ујутру.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

- Ово радимо како бисмо вам заштитили животе. Већ у уторак би могао полицијски час трајати 24 сата. У току је борба за ваше животе - рекао је Вучић и  додао да за ово има сагласност свих лекара. Шта мислите како се осећа доктор Горан Стевановић, директор Инфективне клинике у Београду, коме је сестра оболела од корона вируса.

- Данас је у Италији умрло 793 људи, Шпанија је на готово 300. Људи, нема више паркова. Од сутра, Влада ће да усвоји нови полицијски час. Од 4 ујутру до 7 чекамо пензионере у радњама, два метра размака, добиће сви маске.

Како је председник истакао, врло је битна помоћ која вечерас у Србију стиже из Кине.

- Ми смо велики посао направили посао око респиратора и нећемо стати док не изгурамо до 500 слободних - додао је и саопштио да је једној особи која је на респиратору ампутирана нога.

- Не хрлите да будете заражени и да заразите некога. Многи се смеју и говоре лоше о нашим лекарима, а на крају кад погледате резултате, јасно је колико је страшна борбаа за људе који су болесни. Зато вас молим да разумете зашто од сутра више нема паркова и ничега другога. Не буде ли то довољно, биће од 7  до 13 немогуће кретање, а после тога више неће бити могуће - поручио је председник Србије.

Председник Србије је још једном замолио све да схвате тежину ситуације.

- Ни својим животом не смете да се играте, а камоли туђим. Зато вас молим, немојте да вам је страшно да останете код своје куће. Не терајте нас да уводимо полицијски час 24 сата дневно. И шта ме брига што то нико други није увео. Ја ћу да уведем јер хоћу да заштитим људе. Ви, народе, удрите по нама, само седите код куће.

Вучић је замолио пензионере да ујутру не излазе у великом броју у продавнице.

- Хрватска се добро држала, па јој је у једном дану скочио број заражених. То чека нас сутра. Ми ћемо људи свој посао да урадимо, а ви како хоћете - упозорио је Вучић.

Он је додао да нема потребе да било ко брине о храни, јер ње има довољно.

- Молим још једном приватнике да не отпуштају раднике. Пустите људе да живе - поручио је Вучић.

"Пољубац је потенцијално смртоносан"
Доктор Горан Стевановић рекао је да је пораст обољевања очекивали.

- Он је последица доласка људи из иностранства, али и последица тога што молбе да се остане код куће нису уродиле плодом. Продавнице су нам пуне, као и улице, паркови. Ово је нов вирус и ми о њему не знамо ништа. Оно што смо сазнали заразнији су људи који су тек заражени, који још немају симптоме.

- Морамо да држимо дисстанцу једни од других. Ми волимо да се поздрављамо, али пољубац је у овим ситуацијама потенцијално смртоносан. Забавите децу, држите их код куће, они су расадник овог вируса - упозорио је директор Инфективне клинике.

Подсетимо, према најновијим подацима од 18 сати, број људи који су се заразили корона вирусом у Србији повећан је за 22, па тако имамо 171 зараженог пацијента. Јуче је једна особа преминула.

Од данас се, иначе, примењују знатно строже мере којима се ограничава кретање људи и боравак људи у групама.

Осим полицијског часа од 20 сати увече до 5 сати ујутро, када је на снази потпуна забрана кретања, као и апсолутне забране кретања за грађане старије од 65 година (којима ће од сутра у одређеном термину бити омогућен одлазак по намирнице), од данас се укида сваки вид јавног превоза у Србији, изузев такси превоза, забрањује се боравак у парковима и просторима за рекреацију, забрањује се свако јавно окупљање више од 5 особа, а дозвољено је да раде искључиво апотеке и самопослуге.

Када су у питању ресторани и кафићи, они се такође затварају, а постоји могућност само да се храна доставља на кучну адресу.

Укида се јавни превоз, мења се полицијски час! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА