Најновије

ЉУДИ, ДОЗОВИТЕ СЕ ПАМЕТИ: Постоји само један начин да спречимо италијански сценарио у Србији, и крајње је једноставно

Иако број заражених од корона вируса рапидно расте, чини се да многи у Србији и даље не разумеју зашто је неопходна самоизолација, као и апсолутно и покоравање полицијском часу и ванредним мерама које је прописала држава.

Илустрација (Фото: Pixabay)

Овај вирус ће готово сигурно заразити велики део наше популације, а ми ћемо се потрудити да вам што јасније објаснимо зашто је неопходно да се што више изолујете. Не због себе, већ због свих нас.

Наша земља има седам милиона становника, а вероватно је да ће се око 70 одсто људи заразити вирусом. То је готово 4.9 милиона људи. Није проблем у проценту смртности, која је релативно мала, већ у брзини ширења заразе. Од тих 4.9 милиона 15 до 20 одсто ће морати да потражи помоћ у болницама. То је отприлике 850.000 људи.

Због толиког прилива људи наше болнице ће бити у колапсу. Једноставно, ни најразвијеније земље на свету немају довољно кревета ни болничког особља да збрину толики број људи. И то је моменат када се све ломи - зато умиру људи у Италији. Немају капацитета да их прихвате у болнице и шаљу их кући или их уопште не примају. Вирус управо хара по Србији док читате ово, док људи и даље несвесно са осмехом на лицу излазе у град. Буквално једини начин да се смање бројке које су горе изложене је самоизолација. И то моментална.

Само на тај начин се вртоглави пораст броја заражених, као што је онај у Италији, може избећи. Геометријска крива приказана на графикону изнад се мора "отупети" или "исправити".

Дакле, није поента да избегнемо вирус. Кад тада ће свако од нас морати да оде до продавнице или ће бити у контакту са другим људима. Поента је да не преплавимо болнице и не доведемо здравствени систем до тачке пуцања. 

Зато што тада долази до заразе лекара, који онда не могу да лече људе, а са огромним бројем заражених медицинско особље је доведено у ситуацију да бира кога да лечи а кога да остави да умре. 

Будите паметни, седите кући и изолујте се. Човечанство је претрпело много теже заразе, а на нама је да учинимо своје да корона вирус прође што лакше и што безболније.

Друга жртва коронавируса у Србији, а из Шангаја стигао други авион са медицинском опремом! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА