Најновије

ТУРЦИ КРШЕ ПРИМИРЈЕ И СМЕЈУ СЕ РУСИМА У ЛИЦЕ! Ово ће их скупо коштати! Иза леђа свих, доводе АТИЛГАН у Сирију! (ФОТО/ВИДЕО)

Турска војска је наводно преместила систем противваздушне одбране у северозападну Сирији упркос непрекидном примирју у покрајини Идлиб.

АТИЛГАН (Фото: Јутјуб)

 

Према неким извештајима, турска војска је своје тенкове Леопард 2А4 и систем противваздушне одбране АТИЛГАН пребацила у управу Идлиб.

Недавна фотографија објављена прошле седмице показала је наводни транспорт система противваздушне одбране АТИЛГАН док је турски војни конвој ушао на северозапад Сирије.

 

Ако је то тачно, изгледа да се турска војска припрема за још једно суочење са сиријском војском.

Према руском ваздухопловном издању Авиа.Про, „што се тиче самих система за ваздушну одбрану АТИЛГАН, у ствари, ова инсталација је комплекс опремљен са 8 ракета Стингер и представља претњу само циљевима који се налазе на висинама испод 4 километра; међутим, с обзиром на чињеницу да су руске ваздухопловне снаге у сиријским авионима Су-25 и бомбардерима Су-24 на нижим висинама, опасност и даље постоји. "

Са системом противваздушне одбране у Идлибу турска војска моћи ће да гађа сиријске авионе дубље на сиријској територији.

Раније овог месеца, турска војска је гађала најмање три сиријска авиона који су вршили извиђање близу границе покрајине Хатај и Идлиба.

Како је Башар ал Асад исказао своју милост према џихадистима, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА