Најновије

КАДА НЕ МОГУ ВИШЕ СА РУСИМА, СВОЈУ МРЖЊУ СУ ПРЕБАЦИЛИ ДРУГДЕ: Турци започели нове злочине над овим народом (ФОТО/ВИДЕО)

Турска је покренула нову "антитерористичку операцију" у својој источној провинцији Бингол, у којој је учествовало више од 1.000 особља, саопштило је 23. марта турско министарство унутрашњих послова.

Турска војска (Фото: Твитер принтскрин)

Министарство је саопштило да је операција Трап-9 Карер имала за циљ неутралисање терориста који се крију широм Бингола. За акцију је формирано око 68 оперативних тимова из Специјалних операција Жандармерије, специјалних снага полиције и безбедносних јединица.

Није споменута ниједна одређена група, али Курдистанска радничка партија (ПКК) наводно је активна у источној Турској, тако да је готово сигурно да је против курдских група. У међувремену, турска операција против ПКК-а у Сирији и Ираку је у току.

„Два терориста ПКК-а неутрализована су у ваздушној операцији у региону Запа на северу Ирака“, објавило је Министарство одбране у изјави на Твитеру 23. марта.

 

Противтерористичке операције наставит ће се без попуштања, додало је министарство. Одвојено, турски командоси неутралисали су три терористе ИПГ / ПКК-а на северозападу Сирије.

„Тројица терориста ПКК / ИПГ који покушавају да се инфилтрирају у зону операције „Пролеће мира“ успешно су неутралисана од стране наше херојске команде“, објавило је министарство на Твитеру.

 

 

Од 2016. године, Турска је покренула трио наводно успешних антитерористичких операција преко своје границе на северу Сирије како би спречио формирање терористичког коридора и омогућио мирно насељавање од стране мештана: Штит Еуфрата (2016), Маслинова грана (2018) и Пролеће мира (2019).

Турско министарство одбране објавило је и снимке који наводно приказују операцију у ирачкој провинцији Хакурк, у којој је, како се извештава, погинуло 5 припадника ПКК.

 

Министарство одбране Турске често објављује видео снимке и снимке који показују врло мало, али наводно доказују успех турских трупа.

Сви они су подржани тврдњама неколико чланова ПКК-а да су „неутрализовани“.

Специјална руска група ВКС пребацује комплекс „Сич“ да помогне Италији! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА