Најновије

РУСИ СПАСАВАЈУ ЕВРОПУ: Путинова армија у Италију пребацила савремени комплекс аеросолне дезинфекције „Орлан“ (ВИДЕО)

„Орлан“ је у наоружање руске армије уведен 2015.године, и представља новију варијанту “саниратног топа” ТМС-65У. Захваљујући његовој конструкцији средство се може применти у најсложенијим условима експлоатације. О ефикасности овог средства најбоље сведочи податак да је у стању да за један минут у потпуности деконтаминира 90 квадратних метара простора. „Орлан“ је 2016.године учествовао у ликвидацији епидемије Антракса која се догодила у Јамалском региону.

“Саниратни топ” ТМС-65У (Фото: Принтскрин)

“Орлан” је намењен за ефикасну дезинфекцију различитих типова возила, зграда и осталих затворених објеката, као и средстава индивидуалне заштите. Читав комплекс се налази на шасији камиона КамАЗ-53501. Средство је у наоружање уведено 2015. године. Оно се састоји од крана-манипулатора и хидрауличне дизалице.

Ово му омогућава ефикасну употребљивост у најсложенијим условима експолоатације. Његов капацитет дезинфекције износи око 90 квадратних метара простора у једној минути.Захваљујући својим габаритима „Орлан“ без проблема стаје у војно-транспортни авион Ил-76. Посада која управља целим системом  се састоји од три члана.

Његова примена је забележена почетком августа месеца 2016.године приликом сузбијања Антракса на подручју Јамалског региона.

Ова машина је „млађи брат“ специјалног совјетског комплекса за топлотни третман и дезинфекцију наоружања и војне технике ТМС-65У.

ТМС-65У на задњем делу камионске платформе има турбомлазни мотор ВК-1 који се иначе налазио на ловачким авионима МиГ-15 и МиГ-17, али и на бомбардерима типа Ил-28. Помоћу овог система војска је у стању да на веома брз и ефикасан начин изврши чишћење возила од хемикалија, или за стварање снажних димних завеса којим се покрива кретање трупа на бојишту.

Његова ефикасност је заиста импресивна. Наиме један ТМС-65У може да за само сат времене деконтаминира простор од готово 5 квадратних километара.

Руси комплетирају један од најбољих тенкова на свету! О “Пробоју” прочитајте ОВДЕ!

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА