Најновије

ТУРЦИ УТВРЂУЈУ ПОЛОЖАЈЕ: Ево шта очекују да ће се догодити у Идлибу!

Турска војска не жели да препусти ништа случају уочи предстојеће офанзиве сиријске арапске армије на северозападу Сирије, пошто је извештено да су поставили неколико положаја у близини стратешког града у покрајини Идлиб.

Турска војска (Фото: Јутјуб)

Према извештајима, турска војска је ове недеље изградила најмање три положаја у близини стратешког града Џиср Ал-Шугхур, јер предвиђају да ће предстојећа офанзива САА бити усмерена на овај део покрајине Идлиб и магистрални пут М-4 (Алепо - Аутопут Латакја).

Поред тога, турска војска је, како се извештава, распоредила своје системе противваздушне одбране кратког домета у Идлиб, упркос чињеници да је ситуација веома затегнута..

Сиријска арапска војска такође игнорише непрекидно примирје шаљући неколико конвоја појачања у Идлиб; конкретно, фронт Џабал Ал-Завија.

Очекује се да ће фронт Џабал Ал-Завија бити полазна тачка за следећи велики притисак сиријске арапске армије према Џиср Ал-Шугхур, који је један од најважнијих градова дуж аутопута М-4.

Руска и турска војска извршиле су другу ограничену заједничку патролу у сиријској провинцији Идлиб. Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА