Најновије

"НЕКА ТРАМП ПРИЧА ШТА ХОЋЕ АЛИ МЕНЕ МОРА ДА СЛУША" Стручњак за заразне болести Ентони Фаучи открива ситуацију у САД

Врхунски амерички стручњак за заразне болести др Ентони Фаучи рекао је да "не може да скочи пред микрофона" како би спречио председника САД Доналда Трампа да понови да је Кина требало раније да упозори свет на нови корона вирус.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Фаучи је у телефонском интервјуу за часопис "Сајенс" рекао да га Трамп "слуша, иако се око неких ствари не слажу", преноси АП.

"Он иде својим путем. Има свој стил. Али у битним питањима, слуша шта ја кажем", рекао је Фаучи, дугогодишњи директор Националног института за алергије и заразне болести.

Трамп се на недавном брифингу пожалио да је Кина требало свету много раније да каже за вирус, али Фаучи наводи да је рекао Трамповим сарадницима да је то било немогуће, јер би "два или три месеца раније, значило да би то био септембар".

Фаучи каже да ће га они можда упозорити да не понавља изјаву, али да, ако председник одлучи да то каже поново, он "не може скочити пред микрофон и спречити га".

Трамп и Фаучи су прошле недеље пристојно, али јавно расправљали о том да ли ће лек против маларије деловати на лечење људи од короне вируса.

Кина - од осуда због ширења вируса до највеће светске хуманитарне силе.  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА