Најновије

РУСКИ ЕКСПЕРТ О ОБАРАЊУ МХ 17: Холандски истражитељи прво прогласили Русе за кривце па онда почели истрагу

Стручњак за област техничке експертизе Генади Полујан изразо је мишљење да је Холандија, приликом истраживања околности пада малезијског Боинга, користила обрнути редослед доказа.

МХ 17 (Фото: Јутјуб)

Говоримо о чињеници да је Заједничка истражна група прво одлучила да именује одговорне за ову трагедију, након чега је захтевала да ти људи назначе место из кога су наводно лансирали пројектил из система Бук-М1.

А то је, према руском стручњаку, цео парадокс ситуације. Чињеница је, објашњава он, да је без утврђивања тачног места почињења злочина потпуно апсурдно подносити било какве оптужбе против одређених особа.

„Њихове поступке треба упоредити са редоследом догађаја повезаних са одређеним местом. Пошто не постоји место злочина, не постоји нити један низ догађаја повезаних с тим, а то значи да нема оптужених “, нагласио је Полујан.

И остале околности трагедије интересују стручњака. По његовом мишљењу, закључци западних стручњака о коришћењу система противваздушне одбране Бук-М1 у овом кривичном делу уопште нису очигледни.

Остаци авиона сугеришу да је на авиону детонирана експлозивна направа, што аутоматски одбацује званичну верзију руске умешаности у пад авиона МХ17.

Постављају се питања и америчкој страни која није доставила сателитске снимке и Украјини која прикрива податке са локатора. 

Публициста Армен Гаспариан раније је изразио мишљење да Холандија нец́е мењати став у оквиру случаја МХ17. С тим у вези, сигуран је да треба очекивати “колективну снажну хистерију” усмерену против Русије.

Путинова морнарица прати НАТО бродове који су ушли у Црно море. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА