Најновије

ТАЧКА ПОВРАТКА: Око 300 медицинара из иностранства се пријавило да се врати у Србију

На позив медицинским радницима у иностранству да се привремено врате и помогну у борби са епидемијом пријавило се око 300 лекара и медицинског особља.

Лекар (Фото: pixabay. com)

Позив су упутили портал "Тачка повратка" и Влада Републике Србије.

Директор програма "Тачка повратка" Иван Бркљач рекао је да су ови лекара попунили формуларе који су били постављени на порталу и навели датуме и термине у којима би могли да буду на располагању Србији.

"Све је засновано на волонтерском раду и они би се само привремено вратили у земљу", објашњава Бркљач и каже да се за сада највише њих пријавило за повратак из Немачке и Сједињених Држава.

Он додаје да тренутно раде на формирању базе података и напомиње да ће ови лекари тек када се искористе капацитети нашег здравственог система, уколико буде потребе, бити ангажовани.

"Ми не радимо стручну тријажу, то ће радити Министарство здравља, уколико за тим буде било потребе. Прво би се искористио наш здравствени систем, а онда уколико буде било потребе, би се повукли они који су у бази", каже Бркљач.

Програм "Тачка повратка" реализује се у сарадњи са Министарством спољних послова Владе Републике Србије и дипломатско-конзуларним представништвима Србије, уз подршку Програма УН за развој (УНДП),а свим слободним медицинским радницима у иностранству је и даље отворен.

Контакт-особа је директор програма Иван Бркљач и можете успоставити контакт с њим путем и-мејла medicina@tackapovratka. rs или телефона +381 11 3050 540 и +381 60 6969 138.

Вапај Срба са Малте којима је Србија је забранила повратак прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА