Најновије

ЖЕСТОК TEKСТ СРБИНА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ: Србија Милу треба послати мишомор, а не брашно

Био бих гори од лицемјера, камелеона, шверцера оружја и дроге, убица и клептомана на власти када бих напао Црну Гору због вирус ЦОВИД - 19. Читав свијет је под јаким ударом вируса, па ни ми нисмо имуни. Страшно је то што је директор Клиничког центра Црне Горе Јефто Ераковић уз директора Института за јавно здравље Мугошу још пре мјесец дана ,добио јасне инструкције како и шта да раде, неби ли зауставили ширење надолазеће пандемије. Добили су компас од Свјетске здравствене организације како да спремно дочекају пандемију. Компас за прави пут. Али Мило Ђукановић, убица и последњи тиранин на овим просторима је то претворио у обичну прехладу.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Пише: Велимир Ераковић

По старом обичају ,наједите се бијелог лука и сланине и нема опасности? Нема опасности од болести која је већ почела да му убија људе по Црној Гори. Да не говорим о скандалу са евакуацијом маринаца и КФОР-а, док се зараза ширила два дана. Црна Гора је мала и лијепа земља, врхови Ловћена и Савиног кука док израњају из облака личе на бајку, а море је толико лијепо и чисто, да не би сорошоиди бацили око на њега и направили велике центре у Тивту ,,Porto Montenegro,,  и Луштици да бјеже од болести које су преплавиле запад.

Преварио је Русе за референдум, Дерипаску за КАП и онда се окренуо Соршима и Ротшилдима да им понуди буквално све. Ови сатанисти који по неколико пута мијењају крв и оперишу органе да би дуже живјели, тачно су нашли битангу и демона који би им то остварио и остварује. Највећи издајник Црне Горе, сада већ не само Срба, него и Црногораца, Бошњака и Рома, значи комплетног народа је заслужио линч. И он и Душко Марковић и Вељовић, Симовић, Ераковић, Дакић и сви који га слијепо слушају.Сад је тако лијепа и Богом дата земља ушла у гротло пакла ЦОВИД – 19. Тренутно су их сви оставили на цедилу осим Србије. Да не покрепају од глади Вучић им шаље шлеперима брашно и осталу храну. Лијепо од њега,али им ја не бих послао килограм брашна, због напада на Светиње и усташке идеологије. Таман кад би и моја породица, коју обожавам сва помрла од короне. Ту врсту солидарности не признајем.

Медицински су у проблему јер нијесу набавили довољан број тестова, па је главни проблем мали број тестирања. Уопште немају увид ко је све инфициран. Кинеско искуство је да се масовно тестирају потенцијално заражени и њихови контакти. Људи се без клиничке слике болести задржавају кући (уз надзор),а они са симптомима се адекватно лијече болничким терапијама. А ми имамо недовољно кревета у болницама. У здраству Црне Горе је хаос и јуче је Синдикат здравствених радника престао да ћути. Напали су министра и то веома жучно. Синдикат је саопштење почео са тим, писајући Душку Марковићу. Љекари немају маске а дјеца министара их користе за забаву. Рекли су да користе прилику да упозоре Владу како је на њемом сајту објављен списак особа које су под надзором са нетачним почетком датума изолације. Са обзиром на бурне реакције у јавности, највише монтенегрина Крста Зрнова Поповића, који су схватили да им бјели лук и сланина неће спријечити вирус, ово питање је врло важно јер може произвести инциденте и бројне непријатности.. Погототво код особа којима је период изолације завршен.

Написали су да већина установа нема инструкције за своје запослене. Недостају протоколи и тестови. Немају смјернице шта са зараженим,a шта са потенцијалним и изолованим. Сада,као у Италији траже постављање шатора, како би се тријажа измјестила из здравствених установа. Траже брисеве за тестирање које немају, а послаће Србија, тај мрски непријатељ који је по њима силовао жене по Цетињу за вријеме Божићног устанка. И опет понављам, не шаљите им ништа. Господе, знам да у вријеме поста гријешим, али те молим да ми судуш по милости твојој а не дјелима мојим. Ја би у кабинет Балканског демона мишиомор послао, каква је све зла Србима направио. И поштеним Црногорцима. Синдикат тражи довођење љекарског тима из Кине који имају искуство у савладавању пандемије, а које ми још нијесмо довољно развили.

Па нама Црногорцима је вађење зуба операција, а царски рез питање живота и смрти. Ми смо развили шверц, крађу и издају. Закључују да су немоћни, да немају довољну количину личне заштитне опреме док се дјеца министра Храповића сликју са заштитним маскама. На крају траже да буду уважени а да пандемија хвата маха све више и више, па се убрзо неће моћи контролисати. Добили смо били смјернице, медицински компас и нијесмо се због диктатора тога придржавали. И ко смо онда ми, а и доктори који тек јуче дигоше глас. Никоговићи које је препао зец, са више зечева око себе и који трпимо и ћутимо. Ћутање је вид одобравања и ко год ћути гори је од њих. Нобеловац Иво Андрић, ипак то правда,као да је визионарски знао ко ће владати Црном Гором. Каже,,Дођу тако времена,кад  паметан зашути,будала проговори а фукара се обогати.И завршавам мени његовим најмилилијим цитатом из ,,Знакова поред пута,, Чудно је како је мало потребно да будемо сретни, а још чудније:Како нам често ,баш то мало недостаје. Црној Гори ,након овога недостаје промјена власти и компас. Компас који показује према чедној,највећој и неуништивој Русији.

Остале колумне Велимира Ераковића читајте у рубрици СТАВ.

Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА