Најновије

ДОГОВОР СА ЕРДОГАНОМ ЈЕ ПРОПАО: Русија наставља војне операције против протурских снага у Сирији

Руски ултиматум дат Турској истиче, а Москва је, заједно са Сиријом, спремна да настави војне операције против протуских терориста у Идлибу и Алепу, упркос споразумима који су претходно склопљени између Москве и Анкаре.

Руски авион (Фото: mil.ru)

Разлог за то је што Турска од закључења споразума не само да није испоштовала ниједну од договорених тачака, већ је више пута прекршила услове споразума.

Подсетимо да су 8. марта протурске снаге у зони деескалације Идлиба 19 пута прекршиле режим примирја. Ову информацију објавио је контраадмирал Олег Журавлев, шеф Руског центра за помирење зараћених страна у Сирији.

Према ранијим извештајима, Русија је Турској дала ултиматум због ситуације у Идлибу. Конкретно, од Анкаре се тражило да одмах обезбеди пролаз дуж аутопута М4 за заједничке руско-турске патроле.

У саопштењу руског Министарства одбране датог 16. марта наводи се да је турској страни дато додатно време да предузме мере за неутралисање терористичких група и обезбеђивање сигурности заједничког патролирања аутопутем М4.

Међутим, Турска није предузела никакве мере, укључујући тренутну ситуацију у којој су милитанти и терористи поново блокирали руску војну патролу.

Штавише, супротно условима за повлачење турског оружја, Анкара наставља да у Сирију преноси артиљеријску опрему, системе МЛРС, противракетне системе, тенкове и муницију за терористе, што само доприноси ескалацији ситуације у региону.

Према објављеним подацима, Русија је поставила услов Турској и милитантима – да обезбеде приступ аутопуту М4 пре краја овог месеца.

Али, с обзиром на чињеницу да су терористи покушали да униште руски војни конвој, минирали су аутопут и блокирали га огромним рововима, а Турска, заузврат, није предузела никакве мере, руска војна авијација обележиће почетак следећег месеца снажним ваздушним нападима.

Путин има новог непријатеља који му квари планове! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА