Најновије

ДРАМА! НИЈЕ ИМ СВЕЈЕДНО: Секретар долазио заражен на посао! Има још оболелих у српској влади?

Државни секретар Министарства заштите животне средине Бранислав Блажић јесте први случај члана Владе Србије зараженог коронавирусом, али највероватније није једини.

Бранислав Блажић (Фото: Јутјуб)

Вест да је Блажић позитиван на овај вирус подигла је на ноге све министре и Владине службенике, јер се открило да је он у претходним данима, осим на свом радном месту у згради СИВ 3, долазио на састанке и у Немањину 11, и то у салу где се одржавају седнице Владе!

Министар спољних послова Ивица Дачић потврдио је да је Блажић боравио у сали где се састају министри.

- Блажић је из Кикинде. Али он је био на седници одбора у Влади, тамо где се држе седнице Владе. То значи да је био у контакту с једним кругом људи, а има и других који су унутар Владе или унутар министарстава могли да добију тај вирус, говорим о запосленима... Не знам да ли има нових заражених у Влади и министарствима, говорим о онима који су били у контакту са зараженим особама, као што су Блажић или наше дипломате у Женеви - изјавио је Дачић.

Министар заштите животне средине Горан Триван каже да је Блажић пре осам дана био позитиван на тесту на коронавирус.

- Запослени у министарству засад не показују никакве симптоме тог вируса, а четворо који су били у директном контакту с њим су у кућној изолацији. Засад су сви добро и нико нема симптоме короне. Наравно, одмах по сазнању да је Бане оболео од коронавируса дезинфиковали смо све просторије у министарству у којима је боравио и предузели све потребне мере - рекао је министар и додао да је у сталном контакту с Блажићем, који се, како каже Триван, осећа добро.

Славица Ђукић Дејановић: Страх је реалан

Мере опреза и забране поштујемо. Нико се није тестирао. Нисмо имали блиске контакте са инфициранима коронавирусом. Страх је умерен, реалан и мотивише на пожељна понашања  – изјавила је министарка Славица Ђукић Дејановић.

Ако смо министри, нисмо имуни

Нема страха, имам само осећај велике пажње и одговорности према себи и другима, исто као што се према епидемији односе сви наши грађани. Нису људи који раде у Влади ни у чему изузети или ослобођени ризика од инфекције. Превентивне мере у Влади и у објектима које користимо за рад су максималне и тако треба да буде и да бисмо се заштитили, али и да бисмо дали пример свима да мере заштите морају строго да се примењују - каже Александар Антић, министар рударства и енергетике.

Састанци на даљину

- У Влади су донете јасне инструкције како се ради у периоду епидемије. Имамо заштитну опрему и придржавамо се свих прописаних мера. У мом ресору се и раније већина састанака одржавала, а сада се практично сви састанци одржавају путем видеоконференцијске везе, јер је то начин како комуницира ИТ заједница. Уверен сам да ћемо уз снажно лидерство, дисциплину и солидарност изаћи као победници из ове кризе – изјавио је министар без портфеља Ненад Поповић.

 

Опреза има, страха нема

- С обзиром на то да сам се придржавао савета председника Александра Вучића и струке од првог дана, сматрам да нема разлога за страх. Свима саветујем придржавање превентивних мера. Морамо да верујемо стручњацима, да се понашамо у складу с донетим мерама и саветима. Победићемо коронавирус, нема предаје – рекао је Зоран Ђорђевић, министар рада и социјалне политике.

Прочитајте ОВДЕ шта је Ана Брнабић рекла о креветима на београдском Сајму.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА