Најновије

Кинески војни медицински стручњаци убрзавају научна истраживања како би се помогло у борби против вируса

Војни стручњаци ће унапредити своја истраживања у складу са међународним нормама и домаћим прописима како би се осигурала сигурност, ефикасност и квалитет вакцине, рекао је портпарол Министарства одбране.

Истраживач компаније "Stermirna Therapeutics Co., Ltd." показује експеримент за развој мРНА вакцине намењене новом коронавирусу у источном кинеском Шангају, 29. јануара 2020. године. Фото: Xinhua/Ding Ting

Кинески војни медицински стручњаци нису губили време да појачају истраживање лекова и вакцина, као ни тражење извора вируса како би помогли у борби државе против новог коронавируса, изјавио је у четвртак портпарол Министарства одбране.

Портпарол Рен Гуокианг рекао је на конференцији за штампу у Пекингу да је група војних стручњака 26. јануара послата у Вухан, најтеже погођени град од коронавируса у централној кинеској провинцији Хубеи.

Четири дана касније, започели су тестирање на коронавирус користећи самостално развијене тест-комплете у мобилној лабораторији, док су наставили истраживање вакцина.

16. марта рекомбинантна нова вакцина против коронавируса коју је развио истраживачки тим на челу са Чен Веи, академиком Кинеске инжењерске академије и истраживачем на Институту за војну медицину при Академији војних наука, прошла је ревизију од стране власти и добила зелено светло за клиничка испитивања.

Ово је значило велики помак у одговору земље на ЦОВИД-19, приметио је Рен.

Војни стручњаци ће унапредити своја истраживања у строгом складу са међународним нормама и домаћим прописима како би се осигурала безбедност, ефикасност и квалитет вакцине, рекао је Рен.

Корона мутира спорије од вируса грипа! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА