Најновије

ОВО СУ НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О КОРОНИ У СРБИЈИ: Надлежни саопштили право стање, данас умрло троје

Још једна жртва Ковида-19 у Србији, укупно седам особа преминуло је од последица коронавируса. Према последњим информацијама, у Србији је потврђено укупно 457 случајева коронавируса.

Илустрација (Фото: Министарство одбране)

17.30 – Пролећног распуста за ученике основних и средњих школа у Војводини неће бити, саопштио је Покрајински секретаријат за образовање. Уместо планираног пролећног распуста у периоду 10. до 20. априла наставиће се са наставом на даљину, осим за време ускршњих празника. 

16.55 – Удружење банака Србије упозорава да је један број грађана добио СМС поруку у којој се од њих, као клијената банке, траже лични подаци: јединствени матични број грађана, број рачуна, ПИН и слично. Истичу да је реч о превари, односно такозваној фишинг кампањи.

16.50 – Директор Сектора за стратешке анализе Привредне коморе Србије Михаило Весовић рекао је да је 67.000 радника код својих кућа због тога што су фирме у којима раде тренутно затворене због пандемије коронавируса. Додао је да је укупно 168 компанија зауставило производњу.

16.20 – Сутра у 18 часова јавности ће се обратити председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић. 

16.02 – Када погледамо ове бројке, морамо бити свесни да у Србији има више вирусоноша. Ако успемо да се сви понашају како треба и да на време дијагностикујемо, онда ћемо моћи да кажемо да би крива могла да буде под контролом, додаје Тиодоровић. 

15.55 – Деца, мала деца, бебе немају тежу клиничку слику, али могу да пренесу вирус. Што се тиче трудница, оне могу да оболе и имају исти ток болести. По ономе што до сада знамо, Ковид-19 нема значајно тежи ток код трудница, додаје Стевановић.

15.52 – Око 25 пацијената је тренутно на респираторима, али се здравствена стања мењају па је могуће да се тај број промени, додаје Јовановићева. 

15.49 – Када је реч о узимању лекова на своју руку, докторка Јовановић каже да свако ко узима антибиотик на своју руку ризикује да када му заиста буде потребан лек неће деловати.

15.46 – Нама овог тренутка није потребан тотални карантин градова. Али ако сви не схватимо ситуацију и не будемо одговорни, доћи ћемо до тога, каже Тиодоровић. 

15.37 – Деца која захтевају лечење биће смештена на педијатријском делу у болници "Драгиша Мишовић", каже Горан Стевановић, директор Инфективне клинике. Додаје да Сајам није колективни смештај, већ привремена болница. 

15.34 – Ми смо размишљали о појачаним епидемиолошким мерама у Београду, Нишу и Ваљеву. Те мере не би биле негативне и дале би одређен допринос контроли, али о томе ће се мултисекторски размишљати и биће донета одлука, поручује Јовановићева.

15.29 – У Београду је потврђено 177 случајева, у Колубарском округу 42, у Нишу 40. 

15.26 – Потребно је да криву што више спустимо и да тамо крајем априла и почетком маја имамо могућност да вирус можда то не може да издржи. Да ми издржимо оно што вирус неће моћи да издржи, наводи Тидоровић. 

15.23 – И радно активно становништво мора да води рачуна о себи, да носи заштитну опрему и дезинфикује радни простор, додаје Тиодоровић. 

15.22 – Крај ове недеље и следећа седмица биће изузетно тешке, очекујемо пораст броја умрлих и заражених. Потребно је имати гвоздену дисциплину, истиче епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

15.15 – Директорка Института "Батут" докторка Верица Јовановић апеловала је још једном на грађане да остану у својим кућама, посебно старији суграђани и истакла да је кључ превентива како би се спречило ширење коронавируса. 

15.12 – Још једна жртва коронавируса у Србији. Преминула је особа која је била хоспитализована у болници "Драгиша Мишовић".

15.04 – Још 73 случаја коронавируса у Србији, укупно 457.

Од последњег извештаја, тестирани су узорци 295 особa од којих je 73 позитивнo и 222 негативнo на нови коронавирус.

У националној референтној лабораторији Института "Торлак" тестирано је укупно 1.456 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

У току ноћи преминула су два пацијента код којих је био потврђен Ковид-19. Данас се очекује додатна испорука два милиона и деветсто хиљада маски из Кине.

Према последњим информацијама, највише заражених је у Београду, Нишу и Ваљеву. Саветница за медије председника Србије Сузана Васиљевић изјавила да су доктори рекли да још не треба затварати та три града, а да ће та мера бити сагледана у наредна 24 сата.

Среда је била најтежи дан од почетка епидемије у Србији, пошто је потврђен 81 нови пацијент, а нажалост било је и смртног исхода.

Русија приводи крају тестирање елемената најновијег система С-500. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА