Најновије

ВАЗДУШНО-КОСМИЧКЕ СНАГЕ РУСИЈЕ ДОБИЛЕ ПОЈАЧАЊЕ: Овај систем ће бранити земљу од ракете и сателита

Русија тестира самоходни лансер 14П222 који је развио Дизајнерски биро за специјалну градњу машина (део произвођача одбране Алмаз-Антеи) за противракетни и противсателитски систем одбране Нудол, изјавио је у интервјуу генерални директор Дизајн бироа Владимир Долбенков у четвртак у часопису Национална одбрана.

Нудол (Фото: РИА)

 

„Створен је савремени мобилни систем за Ваздушно-космичке снаге Руске Федерације као део истраживања на пољу развоја Нудол-а. Развијен је самоходни лансер 14П222 који је у току. По први пут у домаћој машиноградњи решен је задатак стварања електричног хидрауличног погона са уградњом контејнера за транспортере и лансере са високим степеном вертикалне тачности за системе противваздушне и ракетне одбране“, извршни директор је рекао.

Специјалисти овог предузећа такође су развили опрему за аутоматско покретање самоходног лансера и транспортер за његово функционисање и одржавање, додао је он. Нудол је напредни систем противракетне одбране који је развила Алмаз-Антеи Гроуп.

Према подацима отворених извора, систем пресретања дугог домета опремљен је новим пресретачима ракета. Како верује америчка обавештајна заједница, систем има противсателитске могућности.

Главни уредник часописа Арсенал отаџбине Виктор Муракховски рекао је за ТАСС у мају 2019. године да је Нудол мобилни систем за противракетну одбрану дизајниран да погоди хиперсоничне циљеве, попут интерконтиненталних балистичких ракета. Као што је рекао главни уредник, огромна територија Русије не може бити заштићена само с једног положаја и зато се мобилни систем Нудол у развоју може кретати и распоређивати у позиционирајућим окрузима у областима из којих може доћи претња.

 

Дневни лист "Известија" написао је у фебруару 2018. године, позивајући се на податке које је добио од Министарства одбране Русије, да ће горња месинга до краја 2018. надоградити московски систем против-балистичке ракете, наоружавши га 53-метарским Нудол супербрзим 53Т6М маневарским пресретачим< ракета њиховим размештањем у Московској области.

Како је руско министарство одбране рекло дневном листу "Известије", ракете 53Т6М које ће бити постављене на експерименталну борбену дужност намењене су противракетној и противсателитској одбрани Москве и Централног индустријског округа.

Руског министра одбране пратили ловци Су-35С са арсеналом ракета „ваздух-ваздух“! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА