Најновије

ЛИНТА АПЕЛУЈЕ: Помоћи и пензионерима који су дошли из региона!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта апеловао је данас на Владу Србије да се једнократна новчана помоћ у износу од 4.000 динара исплати и оним пензионерима који су пензију стекли у Хрватској, БиХ и другим државама региона, а сада живе у Србији.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Такође, апеловао је и на Град Београд и остале локалне самоуправе да се хуманитарни пакети поделе и пензионерима из држава региона који имају пребивалиште или боравиште (избеглички статус) у Србији и који испуњавају постављене критеријуме.

- У Србији живи велики број грађана који су стекли пензије радећи у некој од република бивше Југославије. Ради се о пензионерима који током свог радног века нису били запослени у Србији ниједан дан и немају српску пензију. Према подацима удружења пензионера из Хрватске у Србији живи близу 50.000 пензионера који примају пензије из Хрватске преко Комерцијалне банке - указао је Линта.

Додаје да значајан број тих пензионера има веома мале пензије у износу од 3.000 до 12.000 динара и налазе се у веома тешкој социјално економској ситуацији.

Линта сматра да би наведена новчана помоћ била значајана подршка и пензионерима из Хрватске, БиХ и других држава региона да се осећају сигурније и да лакше преброде ванредно стање.

Према подацима Удружења пензионера из Хрватске, наводи Линта, на подручју града Београда има значајан број протераних Срба из Хрватске са примањима мањим од 30.000 динара и који тиме стичу право да добију хуманитарни пакет.

- Добијањем једнократне новчане помоћи и хуманитарног пакета пензионери из Хрватске, БиХ и других држава региона би били изједначени са својим вршњацима из Србије и не би се осећали дискриминисано и мање вредно - каже Линта.

Ђилас писао Вучићу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА