Најновије

ШОК У АМЕРИЦИ: "Не трошите респираторе на људе с посебним потребама!"

Људи с посебним потребама у Америци неће имати право на исто лечење као сви.

Британка на респиратору (Фото: твитер/принтскрин)

Шокантан пораст оболелих од корона вируса у Америци довео је до листа мера - изолације, мобилизације резервиста и нажалост, страшних мера које ће бити примењене уколико се здравствени систем нађе пред колапсом.

Једна од њих је разумна расподела респиратора у Алабами, Вашонгтону и Аризони.

Право на лечење, наводно, неће имати људи с посебним потребама - оболели од Дауновог синдрома, аутизма, деменције, церебралне парализе.

Удружење људи с посебним потребама оштро је осудило мере које је донела држава када је у питању медицинско збрињавање оболелих од корона вируса, јер у упутству које је држава послала медицинским радницима стоји и како би требало да организују поделу респиратора: "Људи с менталном ретардацијом, узнапредовалом деменцијом, повредама мозга су слаби кандидати за респираторе”.

Слична упутства издата су и у Вашингтону и Аризони, где је медицинском особљу наређено да, због ограничених средстава, на респираторе стављају људе чије су прогнозе боље.

Удружење људи с посебни потребама је подело жалбу америчком здравству и тражи уверавање да ће сви погођени корона вирусом добити исто право на лечење. Њихов ризик од обољевања је већи, јер живе у домовима.

Сајт Таксон подсећа на трагичну смрт Емили Валас (67), жене с Дауновим синдромом, коју је вирусом Цовид-19 заразио члан медицинског особља у којем је живела, и у којем је преминула од корона вируса.

Прочитајте ОВДЕ  шта је рекао руски вирусолог.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА