Најновије

СВАКИХ 17 МИНУТА УМРЕ ЈЕДАН ЊУЈОРЧАНИН! Трамп је у овај град послао огроман брод болницу! (ВИДЕО)

Због све већег броја заражених, брод-болница америчке војске "Kомфорт" са 1.000 кревета је на путу за Њујорк и очекује се да ће у понедељак бити усидрен, а у уторак збринути прве пацијенте.

Брод болница "Комфорт" (Фото: Јутјуб)

Амерички председник Доналд Трамп је у луци Норфолк испратио брод пред пут за Њујорк и објаснио да ће капацитет од 1.000 кревета бити на располагању Њујорчанима који нису заражени коронавирусом, а којима је неопходна медицинска помоћ.

Брод је некада служио као нафтни танкер, потом је преуређен у пловећи ургентни трауматолошки центар за америчке војнике рањене током борбених дејстава, али ће током нове мисије у Њујорку бити цивилна болница.

Стар је скоро цео век, има 1.100 медицинских радника, 12 операционих сала, одељења радиологије и интензивне неге, скенер, лабораторију и апотеку и у прошлости је био оперативан у ситуацијама сличним садашњој једино за време Првог светског рата и током пандемије шпанске грознице после њега.

Побуна медицинских сестара 

Проблеме медицинским радницима ствара и недостатак опреме, па су медицинске сестре које се у Њујорку боре за пацијенте оболеле од коронавируса упутиле узнемирујући апел да им се обезбеди адекватна количина заштитне опреме, јер су, како су навеле, градски званичници изгубили контакт с реалношћу.

На конференцији за новинаре испред градске болнице "Јакоби" медицинске сестре су тражиле да им се обезбеде маске и друга заштитна опрема.

Због коронавируса, померени су и унутарпартијски избори за председничке кандидате у Њујорку. Уместо 28. априла, како је било планирано, биће одржани 23. јуна.

Такође, продужен је и рок за пријаву пореза.

У Њујорку је заражено 52.318 људи, што је скоро половина свих забележених случајева у Америци. Преминуло је 728 особа, а председник Трамп размишља да уведе карантин. 

На конференцији за медије, гувернер државе Њујорк Ендру Куомо је саопштио да је у Њујорку регистрован 7.681 новозаражени и још 209 смртних случајева због Ковида-19, који је до сада у свету однео више од 28.000 живота.

Куомо је рекао да се шпиц епидемије очекује за две до три недеље и да ће тада у болницама бити потребно 140.000 кревета.

Прочитајте ОВДЕ да ли ће Доналд Трамп ставити Њујорк у карантин.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА