Најновије

“Истинита прича о Келијевој банди” на Фесту, а затим на репертоару биоскопа!

Нови филм аустралијског режисера Џастина Курсела “Истинита прича о Келијевој банди” после премијере на Фесту, где ће 7. марта бити приказан у Сава центру и 8. марта у биоскопу синеплекс Ушће, стиже 12. марта на редован репертоар домаћих биоскопа.

Фото-Јутјуб

О аустралијском одметнику Неду Келију снимљено је неколико филмова, а глумили су га, између осталих, Хит Леџер и Мик Џегер. У најновијој верзији редитеља филмова “Магбет” и “Снежни град”, која је урађена по истоименом роману Питера Керија у панк-рок стилу, племенитог пљачкаша тумачи Џорџ Макеј (звезда филма 1917). Важне улоге у “Истинитој причи о Келијевој банди” играју велика холивудска имена Расел Кроу, Еси Дејвис, Чарли Ханам и Николас Холт.

У пустоши колонијалне Аустралије, где Енглези владају крвавом песницом над жилавим Ирцима, затичемо Неда Келија као дечака кога одгаја озлоглашени пустињак Хари Пауер (Расел Кроу). Он га учи животу и челичи за окрутни свет који га чека. Године пролазе, Нед сазнаје да потиче из реда ирских побуњеника званих синови Сива, бескомпромисне групе бандита који се супротстављају тиранима у родној груди. Након што су му неправедно ухапсили мајку, Кели регрутује групу ратника како би осмислили један од најодважнијих напада анархије и побуне коју је Аустралија икада видела. Ускоро ће од самог помена његовог имена припадници реда и закона дрхтати од страха...

Амерички “Холивуд рипотер” окарактерисао је “Истиниту причу о Келијевој банди” као “причу која ће вас најежити”, “Варајети” сматра да је реч о опчињавајућем епском филму, док га је “Гардијан” назвао “стробоскопским, халуцинантним кошмаром”. А Расел Кроу сматра да је Крусел приказао Неда Келија онако како га до сада нико није видео.

- Велики је изазов играти у филму који је рађен према популарном роману, као што је то дело писца Питера Керија. Много људи живело је уз Неда Келија. О њему су испричане легенде. Док су га једни славили као народног хероја, други су га доживљавали као обичног бандита. Сага о Келијевој банди дотакла је сваког становника Аустралије, али чињеница је да нико не зна потпуну истину о Неду. Дошло је право време да скинемо вео са те тајне – каже оскаровац Расел Кроу.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА