Најновије

ПОДНЕТА КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ВУЧИЋА И МАЛОГ: Зашто закони не важе за њих?!

Топлички центар за демократију и људска права поднео је кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића и министра финансија Синише Малог због непоступања по здравственим прописима за време епидемије, јер се нису придржавали самоизолације по повратку из посете Мађарској у време ванредног стања.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

У саопштењу те организације се наводи да су Вучић и Мали 22. марта били у посети Мађарској али да се по повратку нису придржавали мера самоизолације која се односи на све грађане који долазе у Србију.

Као доказ за те оптужбе наводе се јавно доступне информације о тој посети објављене у домаћим медијима.

Топлички центар за демократију и људска права предлаже да се Вучићу и Малом одреди притвор јер њих појављивање у јавности указује да би у кратком временском периоду могли да понове то кривично дело.

"Предлажемо да пријављена лица буду осуђена на максималну казну затвора у трајању од три године, будући да се ради о лицима која кроз средства јавног информисања позивају грађане да се придржавају мера самоизолације а сами крше те исте мере", додаје та организација.

У Србији је до сада 741 особа заражена корона вирусом, а 13 људи је преминуло од последица Ковид-19, болести коју вирус изазива.

Корона вирус се крајем прошле године појавио у кинеском граду Вухану, а Светска здравствена организација (СЗО) прогласила је глобалну пандемију Ковид-19 јер се вирус проширио у 177 држава и територија.

Погледајте ОВДЕ невероватан симак из болнице у Италији!

Извор: Радио Слободна Европа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА