Најновије

НАЈГОРИ ДАН ЗА СРБИЈУ! ПРЕТИ НАМ ИТАЛИЈАНСКИ СЦЕНАРИО: Још 7 особа преминуло од короне, 115 новозаражених! Лекари напустили конференцију

Ово је најгори дан за Србију, од јуче је од Ковида-19 преминуло још седам особа, саопштио је на директор Инфективне клинике у Београду Горан Стевановић.

Горан Стевановић је саопштио да је Србија имала тежак дан (Фото: Јутјуб)

Према последњим информацијама, у Србији је још 115 особа заражено коронавирусом, а потврђено је 23 смртних случајева од Ковида-19.

Од последњег извештаја тестирани су узорци 477 особе, од којих је 115 било позитивно, а 362 негативно на корона вирус.

“Ово нам је најгори дан за Србију, али плашим се да није најгори који нас чека. Ово је резултат непоштовања мера које смо давали, молили и кумили”, рекао је Стевановић.

“Ако наставимо овако неодговорно да се понашамо према себи и другима ближи нам се сценарио Италије и Шпаније. Олако смо схавтили опасност од ове болести”, упозорио је он.

“И даље се интезивно дружимо, покушавамо да избегнемо мере које су неопходне да бисмо спречили ширење болести. Ако наставимо тако да се понашамо, не постоји здравствени систем који ће успети да компезује оволики број оболелих”, нагласио је он.

Стевановић је рекао како се боји да ће информације у перспективи бити и горе.

“Ја сад морам да идем да помогнем мојим колегама који проводе цео дан под маскама и скафандерима да покушавамо да се боримо за оне друге људе који се боре за свој живот у јединицама интензивних нега”, рекао је Стевановић и заједно са колегама из Кризног шатаба напустио салу.

До данас у 15 часова у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирана је 3.561 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Полиција појачала контролу

Полиција је појачала контролу поштовања мере о забрани кретања после 17 часова и апеловала на грађане да буду одговорни према себи и другима и да у ради заштите свог здравља и здравља својих суграђана поштују одлуке Владе Србије и остану код куће.

Тестирање узорака на коронавирус почело је и у Дирекцији за националне референтне лабораторије у Батајници и на Ветеринарском институту у Краљеву. 

Владе Србије усвојила је одлуку да се свим здравственим радницима у Републици Србији од 1. априла ове године плате увећају за десет одсто.

На Београдском сајму смештено је 55 пацијената са најблажом клиничком сликом.

Градски штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да се Београдска арена, Хала "Александар Николић" и Хала "Ранко Жеравица" припреме за привремене болнице.

Простор Новосадског сајма од данас је оспособљен за смештај око 1.000 људи.

Прочитајте ОВДЕ колико је грађана до сада тестирано на корону.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА