Најновије

ОНИ СУ НА ТАЈНОЈ МИСИЈИ ПОД ВОДОМ НАОРУЖАНИ НУКЛЕАРНИМ ОРУЖЈЕМ! Од њих се крију вести о корони из само једног разлога!

Посада подморница које крстаре морксим дубинама, у тајним исијама можда су међу ретким људима на планети који још нису свесни пандемије коронавируса.

Подморница (Фото: naval group)

Морнари на нуклеарним подморницама уобичајено су поштеђени лоших вести док су под водом како би се избегло нарушавање њиховог морала, кажу садашњи и бивши официри који су служили у француским подморницама.

Дакле, посаде које су напустиле луку пре него што се вирус проширио планетом вероватно неће бити обавештене о размерама пандемије.

"Неће бити обавештени", рекао је пензионисани адмирал Доминику Салес, који је командовао француском балистичком пдморницом од 2003-2006.

"Момци морају бити у потпуности посвећени својој мисији.“

Говорећи ексклузивно за АП он је рекао да верује да ће посади вероватно бити речено за пандемију али тек у последња два дана мисије, кад крену ка луци.

"Њима који су на мору не требају ове информације", рекао је адмирал и додао:

"Мислим да је командант несумњиво обавештен о ономе што се дешава. АЛи не верујем да зна све детаље."

Француска морнарица не жели да открије шта је или шта није речено посади. Такође да открију да ли је било која од четири француске балистичке подморнице, опремљене са 16 ракета које свака може носити шест нуклеарних бојевих глава, напустила луку пре него што је Француска 17. марта увела затварање граница.

Мисије француске подморнице трају 60 до 70 дана, а aнгажовано је 110 чланова посаде.

Дакле, посада која је отишла крајем фебруара не може се очекивати пре краја априла. У том случају, они ће се вратити у свет који је променила пандемија. За посаду би повратак на копно могао бити заиста шок.

"Неће доживети кризу као и ми. За њих ће то бити прилично изненађење", рекао је човек који је четири године био доктор на балистичкој подморници "Ле Триомпхант".

"Сви догађаји који би могли утицати или променити морал чланова посаде чувају се од њих. Пошто на броду нема интернета, радија и телевизије, једина вест коју добијате је од порука које је добио командант, а командант филтрира поруке тако да свима не даје све информације", изјавио је он.

Овај доктор је био под водом 2012. године када је исламски екстремиста убио три француска падобранаца, а касније убио рабина, своја два млада сина, отео осмогодишњу девојчицу и пуцао јој у главу.

Тек касније је официр сазнао за нападе, „тако да кад људи разговарају са мном о томе, не могу то ни да замислим", рекао је.

"Једино где сте заиста одсечени од свих информација је тамо испод површине воде, јер чак и на броду у свемиру још постоје радио, телевизија, интернет", рекао је он.

Када су бомбашки напади погодили Мадрид 2004. године, он није обавестио морнаре који су били на мору под његовом командом.

Истако је да ће сада ситуација бити најтежа за све посаде које напусте луку у наредним недељама, јер ће знати да остављају најмилије усред пандемије.

Русија себи није смела да дозволи луксуз тражења новог Путина – пред њом је „рат“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир/АП/СЦМП

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА