Најновије

СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ: Најлакше је увести полицијски час од 24 сата, нисмо физички способни да делимо намирнице од врата до врата!

Изјава председника Србије да ће се увести полицијски час у трајању од 24 часа, затим писање у медијима да за време трајања полицијског часа од 24 часа грађани неће моћи излазити из својих станова и кућа, не да је улила грађанима поверење и дала снагу већ је изазвала панику и страх што је у оваквој ситуацији најгора опција, оцењује Синдикат Запослених Полиције.

Илустрација (Фото: mupgov. rs)

Такође, овај синдикат сматра и да су неозбиљне и изјаве појединаца у медијима да ће за време ванредног полицијског часа у трајању од 24 часа грађанима неопходне намирнице доносити војска, полиција и волонтери.

„Свако ко је озбиљан и паметан може да закључи да војска и полиција која сада има огромне обавезе у овом стању није физички способна да то изведе и да иде од врата до врата и дели кесе са намирницама“, наводи у саопштењу Синдикат Запослених Полиције.

Они апелују на најодговорније у овој ситуацији за сваког грађанина Србије и ван Србије, да око увођења полицијског часа добро размисле, са правницима донесу адекватне одлуке не кршећи Устав РС и законе а у добробит свих.

Које су земље у свету до сада увеле забрану кретања 24 сата?

„Уколико уведете полицијски час од 24 сата да водите рачуна о потребама грађана и у том циљу предлажемо да грађани могу напустити своје домове уколико им је потребна хитна медицинска помоћ или у случају опасности по живот и здравље, у случају одласка на посао уколико нема другог решења“, истиче Синдикат Запослених Полиције.

Такође предлажу да се, у тој ситуацији, дозволи продавницама рад како би грађани могли отићи по неопходне намирнице, наводећи да многи нису у могућности и немају финансије да купе намирнице за 14 или 28 дана трајања полицијског часа у времену од 24 часа. Сматрају да треба омогућити грађанима одлазак до банака и банкомата јер већини њихова примања се исплаћују из два дела месечно и немају финансије у својим сламарицама.

„Велики број грађана поготово старије популације који од почетка ванредног стања не излази из својих станова и зависе од своје деце или родбине биће угрожен и у таквој ситуацији треба дозволити свима који снабдевају своје родитеље да им се омогући одлазак до истих како би им донели потребне намирнице и лекове“, наводи Синдикат Запослених Полиције и додају да треба омогућити и власницима кућних љубимаца извођење на удаљеност од 100 метара од места становања јер „и кућни љубимци су жива бића као и изношење смећа“.

Синдикат је изразио наду да ће надлежни хитно размотрити и њихове предлоге у интересу свих грађана Србије, наводећи да је уједно „најлакше донети одлуку о увођењу полицијског часа од 24 сата а при том не размишљати о свим додатним последицама“.

Председник Србије не осећа се добро, рекао је данас министар Синиша Мали и додао да Александар Вучић зато данас не представља мере подршке привреди.  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА