Најновије

"ГРЕНЕЛ ЈЕ У ПРАВУ, НИКАКАВ ДОГОВОР НИЈЕ НА ПОМОЛУ!": Вучић открива детаље разговора у Вашингтону!

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је његова посета Вашингтону значајна будући да је то место где може да се чује шта Америка мисли. Он је рекао и да је Ричард Гренел био у праву када је одговорио новинару Тиму Джуди да никакав велики договор између Београда и Приштине није на помолу.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Ја сам њима недвосмислено рекао ми имамо дијалог, а ви нас доводите у ситуацију да огромну енергију трошимо супротстављајући се вашем чланству у UNESCO и друге међународне огрнаизације, хајде да се договоримо: ми да не радимо на повлачењу признања, а ви да престанете да радите на чланствима док траје дијалолг. Али они то никада нису желели, и ја сам то свима рекао и у Еропи и у Америци - казао је Вучић и додао да никакав договор није на помолу.

О Милановићу

- Он је рекао ако смем да питам да ли је неки Хрват гласао за Вучића, сме да пита наравно, али ја не пребројавам крвна зрнца и не знам како је ко на бирачком месту гласао. Али под три сигуран сам да је велики број Хрвата гласао јер је у највећим хрватским местима победио СНС - рекао је он коментаришући изјаву хрватског председника Зорана Милановића.

- То показује колику они кампању мржње у Хрватској воде против мене и Србије. Неће да погледају шта је то што смо ми урадили за Хрвате и да они ништа нису урадили за Србију - рекао је он.

О учешћу на AIPAC конференцији

- Нарочито се један лобиста, чије име нећу говорити, борио да се ја тамо не појавим. Нјегово име нећу говорити јер ћемо и са њим морати да разговарамо - рекао је Вучић коментаришући поједине албанске лобисте, који су ооравали његово учешће на годишњој конференцији Америчко-израелског комитета за јавне послове (АИПАЦ).

- Тамо сам имао ненадано прилику да разговара сам О'Брајаном, Кушнером и Гренелом, био је то добар разговор - рекао је Вучић гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк-а и додао да му је тиме указана велика част.

- Билатерални састанак је био најављен са саветником за националну безбедност председника САД Робертом О'Брајаном, али будући да су они другови, састао сам се са свима њима и то је од огромног значаја за Србију. Ми убрзано растемо али они и даље имају 500 пута већи бруто производ, толико је њихова земља јача од нас - рекао је он.

Напредак и демократизација крађе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА