Најновије

ИМА ПРАВДЕ? Директор фабрике у Лучанима изгубио поступак против оца и сестре погинулог радника!

Виши суд у Чачку донео је ослобађајуће пресуде за оца и сестру настрадалог радника у војној фабрици "Милан Благојевић - Наменска" у Лучанима, Милована и Миријану Миливојевић, које је приватно тужио директор фабрике због "увреда" које су му нанели у јавним наступима.

"Наменска" у Лучанима (Фото: Јутјуб)

Директор фабрике у Лучанима Радош Миловановић тужио је оца настрадалог радника Милована Миливојевића због наводне увреда коју је на његов рачун изнео у емисији "Живот прича" која је емитована на ТВ Прва половином марта 2018. године.

Миловановић је тужио и сестру настрадалог радника Мирјану Миливојевић за "увреде" које му је нанела у у отвореном писму председнику Србије Александру Вучићу.

Основни суд у Ивањици је раније првостепеном пресудом оца и сестру настрадалог радника прогласио кривим и казнио судском опоменом.

Према пресуди тог суда Миловијевићи је требало и да плате све судске трошкове.

На пресуду Основног суда у Ивањици Миливојевићи су се жалили Вишем суду у Чачку који их је ослободио од оптужби директора војне фабрике у Лучанима.

"Ово је само био још један у низу притисака које директор у пензији већ 17 година, Радош Миловановић врши на нашу породицу која тражи да се утврде чињенице и околности под којима су страдала два радника, а међу њима и наш син и брат Миломир Миливојевић у експлозији која је задесила фабрику 2017. године", наводи се у саопштењу породице Миливојевић.

У Основном суду у Ивањици у току је судски поступак против директора војне фабрике у Лучанима Миловановића и још двојице руководилаца фабрике.

Против њих је надлежно тужилаштво поднело тужбу због сумње да су извршили тешко кривично дело против опште сигурности, 14. јуна 2017. године, када се у фабрици догодила експлозије барута у којој су погинули радници Миломир Миливојевић и Милојко Игњатовић.

Следеће рочиште заказано је за 3. април.

Прочитајте ОВДЕ   све реакције на Обрадовићеве претње војском.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА