Најновије

НАСТАВЉА СЕ УБИЈАЊЕ ГЕНЕРАЛА! Младић се опет шлогирао, Хаг то крио! Ево како је одбрана сазнала!

Хашки трибунал крио је скоро пуне две године да је генерал Ратко Младић доживео мождани удар 2018. године, убрзо после изрицања првостепене пресуде! Младићева одбрана за то је сазнала тек сада, када су добили део документације о његовом здравственом стању.

Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

Младићев син Дарко каже да су у Хагу упорно крили извештаје лекара и да су породица и адвокати доскора само од Ратка усмено сазнавали о каквим здравственим проблемима се ради.

- У фебруару смо коначно добили део документа о здравственом стању мог оца коју су нам досад ускраћивали. Види се по њима да му је потребна хитна операција дебелог црева. Такође, њихов лекар специјалиста закључио је да Ратко има умањену спознајну способност, односно одређене проблеме у менталном функционисању. У тим документима видели смо по први пут да је доживео мождани удар 2018. године! То су крили од нас - наводи Младић.

Према његовим речима, одбрана ће затражити да се одложи усмена расправа у вези са жалбом на првостепену пресуду којом је Младић осуђен на доживотну робију.

- Тражимо да судско веће нареди Секретаријату да одбрана и друга страна формирају своје лекарске тимове, који ће са свом потребном опремом прегледати мога оца и урадити сва потребна истраживања. Неопходно је да медицински експерти дају оцену његове способности. С обзиром на озбиљност ситуације, неопходно је да се и медицински и правно процени његова способност да учествује у суђењу. Одбрана сматра да би требало одложити усмену расправу по жалбама, која је заказана за 17. и 18. март, док се Ратко не оперише и опорави и док се потпуно не заврши процена његове способности - подвлачи Младић.

У извештају лекара из хашке болнице стоји, иначе, да Младић има недостатак гвожђа, низак хемоглобин и анемију. Такође, наводе да због тих проблема и Младићеве слабости не могу одмах да га оперишу, јер би постојао висок ризик од смрти на операционом столу.

Чињенице

* Младић је досад имао серију можданих и један срчани удар

* У децембру 2016. имао је још један мождани удар, али су хашки лекари то игнорисали

* Онда су почела погоршања виталних функција: осећа све већи замор и губи памћење

* Одузета му је читава десна страна тела: груди, рука, нога.

Курти одлаже укидање такси, упркос захтевима из Америке! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА