Најновије

РАТ ПРЕСТАЈЕ У ПОНОЋ! Пао договор: Путин и Ердоган за смиривање тензија у Идлибу! (ФОТО)

Русија и Турска договориле су се да дође до дескалације сукоба у сиријској провинцији Идлиб, закључено је после разговора председника двеју земаља Владимира Путина и Реџепа Тајипа Ердогана у Москви.

Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган (Фото: kremlin.ru)

Састанак је трајао скоро шест сати, а две земље су имале "тешке, али продуктивне" разговоре.

Ердоган је изјавио да ће Турска послати снаге у Идлиб, али у складу са договором са Русијом, и додао да ће се променити статус операције "Пролећни штит".

Турски лидер додао је да ће у поноћ, између 5. и 6. марта почети прекид ватре између Турака и сиријских снага. Он је, такође, казао да је Турска задржала право да одговори на евентуалне војне акције Сирије.

Путин: Нисмо увек сагласни са Турском

Путин је оценио да су Русија и Турска постигле "прихватљиво решење" за кризу у сиријској провинцији Идлибу.

- Нисмо увек сагласни са нашим турским партнерима у нашим проценама онога што се догађа у Сирији. Ипак, сваки пут, у критичним тренуцима, можемо да нађемо заједничку основу о спорним питањима и прихватљива решења, ослањајући се на висок ниво билатералних односа, који је остварен. То је и овог пута био случај - рекао је Путин.

Он је рекао да се нада да ће споразуми које су постигле Москва и Анкара, након преговора у Кремљу, окончати патње цивила у Сирији и формирати услове за наставак мирног процеса решења кризе у земљи. Путин је истакао да су блиски лични односи између двојице лидера помажу у проналажењу решења за међународна питања, подсетивши да је ово био његов трећи састанак са Еродганом ове године.

Руски председник је додао да је до сада, ове године, забележено 15 напада на руску ваздухопловну базу Хмеијмим у Сирији.

Како је руски ФСБ ликвидирао дагестанског терористу, прочитајте ОВДЕ!

 

Извор: Телеграф

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА