Најновије

КИНЕСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТИ ПРОВАЛИЛИ! Америка се највише плаши једног моћног руског оружја, њихови генерали имају кошмаре због тога! (ВИДЕО)

Кинески медији скренули су пажњу на чињеницу да је руководство Руске Федерације итекако свесно величине војне снаге своје државе.

МиГ-31К (Фото: РИА)

Важно је напоменути да је Русија у количинском односу разног оружја инфериорна у односу на Сједињене Државе, али се Москва не води идејом да престигне и надмаши Пентагон по овом показатељу, ослањајући се на “нетрадиционалну” стратегију.

Прави пробој било је појављивање хиперсоничног ракетног оружја, што је Русији дало адут у конфронтацији са Сједињеним Државама.

Дакле, ракете „Кинжал“ су активно инсталиране на модернизованим руским борбеним авионима МиГ-31К. С њима ће бити опремљени и стратешки бомбардери Ту-160М.

Главна предност таквог оружја је немогућност њиховог пресретања. Другим речима, ниједан од постојећих система противракетне одбране на свету није способан да штити објекте од хиперсоничних ракета.

У том погледу, није изненађујуће да прекоморска забринутост због тога долази из иностранства. Многи војни стручњаци у Сједињеним Државама, на основу повлачења Вашингтона из низа раније потписаних споразума о контроли оружја, постали су веома нервозни.

Они су свесни да Пентагон данас нема адекватан одговор Русији, упркос надуваном војном буџету.

Наравно, такво стање не може ни на који начин да одговара Американцима, па су већ у 2021. спремни да издвоје 3,2 милијарде долара за истраживање и развој хиперсоничног оружја, што је 459 милиона више него у претходној финансијској години. Ипак, стручњаци верују да ће Сједињеним Државама требати много времена да сустигну Русију која се из дана у дан све више развија.

Раније су кинески медији скренули пажњу на руске подморнице пројекта Јасен-М. Те подморнице ће, према њиховом мишљењу, учинити да Американци „дрхте од страха“.

Чиме Путин наоружава браниоце Сирије, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Курир

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА