Најновије

ОТВОРЕНО ПИСМО ЦРНОГОРСКОМ ПОКРЕТУ: Ви сте се зечеви Монтенегра дрзнули нама да кажете да ће улице бити уске? Прву следећу литију дођите...

"Шта је човјек, а мора бити човјек, тварца једна да га земља вара", написао је Његош, ловћенски тајновидац и Србин, управо због нељуди и никоговића који се налазе у овом покрету.

Литије и молебан у Подгорици (Фото: Јутјуб)

Пише: Велимир Ераковић

Главни налогодавац ових изрода и несоја, поглавник Мило Ђукановић је наредио да се у једној малој сали у Котору одржи скуп гдје ће се скандалозно и брутално запријетити Србима који живе у Црној Гори и учествују у одбрани светиња, мирним литијама. Шта ће они кад поштују судбину наслеђа, гробове предака, 800 година од устоличења Светог Саве за првог српског архиепископа, кад знају да и на Цетињу постоји Обилића пољана, кад говоре чисто српским језиком и кад нијесу из издајничке бранше каква је ваша.

Запријећено је и да ће, ако они изађу на улице, оне постати уске Србима и да су нам литије смијешне. Ко је водио скуп, боље да је одржан у једној специјалној установи која се бави лијечењем таквих случајева, а такође се налази у Котору.

Црногорским усташама, наследницима проклетих Секуле Дрљевића и Сима Марковића Штедимлије је остало само да пријете. Стево Вучинић, вођа покрета и још пар анонимуса, који су тај дан вјероватно побјегли из већ поменуте установе је пало на памет да пријете литијама и вјерном народу? Да није тужно, било би смијешно.

Не смије се заобићи чињеница да Стево има психијатријску дијагнозу, што је врло лако провјерљиво. Но, усташка гамади који сте Србима били припремили Крајински сценарио, пошто не знате ништа да вам прво неке ствари појасним.

Прије литије, служи се литургија, предображај царства небеског и сједињује се са Господом. Када се народ причести креће литија, која са собом носи љубав, радост, благостање, молитву за бољи живот и мир. Литија је показатељ како је Бог љубав и управо пролази да би сатане и ђаволи побјегли и нестали. То није смијешно, већ величанствено ономе ко у Бога вјерује. Вама, који сте у том шизофреном покрету је смијешно, јер вас води рука ђавола и наредбе поглавника који полако одлази са власти.

Ви сте се зечеви Монтенегра дрзнули нама да кажете да ће нам улице бити уске, ако ви изађете. Па зар сте већ заборавили да је сваки наш сусрет завршен вашом бјежанијом и брањењем полиције од нас. Умјесто да дођете и узмете мало благослова ви нам пријетите? Молим вас, прву следећу литију дођите да нам сузите улице и отјерате са њих. Чекамо вас као увјек до сада, да видимо да нијесте сињи кукавци мало јакнули и да можда баш смијете изаћ. Чекамо вас да видимо силу и снагу тог вашег покрета.

Чекамо вас да коначно и улице премјеримо. Запамтићете нас као сваки пут до сада. Најбољи лијек за вас су батине, само њих тај усташки накот заслужује.

А ја вам у име свих нас из литија гарантујем да ће Црна Гора опет бити српска држава као некад, свиђало се то параноидном шизофреничару Стеву Вучинићу и поглавнику Милу Ђукановићу.

Или ће бити Српска или је неће бити. А ако нам ви сузите улице и поразите нас први ћу јавно то признати и опет се позвати на Његоша “Црни дане, а црна судбино, о кукавно Српство угашено”!

Прочитајте ОВДЕ шта су Руси поручили браћи у Црној Гори.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА