Најновије

ЗАПАД ХОЋЕ ДА ПОРОБИ СРБИЈУ! "Циљ је да Србија постане део ЕУ и прикључи се западној заједници!"

Амерички амбашадор у Србији Ентони Годфри оценио је посету председника Александра Вучића Вашинготну као веома важну захваљујући му се на лидерству, односно ономе што ради на процесу стабилизације и просперитета у региону.

Србија, Русија, НАТО (Фото: nato.int)

- Посета председника Вучића Стејт департменту и Пентагону врло је значајна. Први пут се српска застава вијорила у тим институцијама након дужег времена - казао је Годфри на конференцији Савезништво САД са Југославијом - Србијом: Хладни рат, позитивни аспекти америчко-српске сарадње кроз историју која се одрзава данас у организацији Атлантског савета Србије.

Годфри се такође захвалио министру спољних послова Ивици Дачићу због његовог доприноса, заједно са председником, у интеграцији Србије у ЕУ и западне заједнице.

- Циљ нам је да Србија постане чланица ЕУ и да се прикључи западној заједници - нагласио је Годфри.

Такође, нагласио је да је циљ америчке амбасаде, као и америчке администрације да дође до нормализације односа између Београда и Приштине, те да се постигне стабилизација и просперитет региона.

Амерички амбасадор је нагласио да је партнерство и пријатељство Србије дуже од једног века и тим поводом као један од важних и позитивних примера савезништва две земље подсетио је на мисију Халијард током Другог светског рата када су српске породице спасиле велики број америчких пилота.

Небо изнад Идлиба без ратних авиона Русије и Сирије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА