Најновије

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ СИГУРАН У КОНАЧНУ ПОБЕДУ НАРОДА: Свака власт је привремена!

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије током вечерашње литије у Подгорици поручио је да би било добро да политичари који су тренутно на власти у Црној Гори знају да је свака власт привремена.

Митрополит Амфилохије (Фото: Јутјуб)

„Нити су они Црна Гора, нити сам ја црква, него овај народ говори језиком Божјим. Глас овога народа је глас Божји“, рекао је Амфилохије испред Скупштине, преносе Вијести.

Свештенство Митрополије црногорско-приморске и грађани кренули су вечерас у 19 сати у литију улицама Подгорице. Пре тога је у Храму Христовог Васкрсења одржан молебан. Амфилохије је казао да литије превазилазе братомржњу. Народ од Скупштине и посланика, како је рекао, тражи да народ спаси од усвојеног Закона о слободи вероисповести. Истакао је да народ говори језиком правде. Он је рекао да „овде нема ни четника ни партизана“.

„То су потомци и једних и других који хоће да буду браћа, да се помире једни са другима, да опросте једни другима“, навео је Амфилохије. Амфилохије је казао да је то оно што народ који је на литијама тражи од председника и од Скупштине, да спасу Црну Гору „од изгубљеног образа“.

Он је рекао да је пропало све што је усвојено на „атеизму, на богоубиству и братоубиству“, наводећи да су они који управљају државом атеисти. Свештенство и грађани су се након литије вратили у Храм Христовог Васкрсења. Литије се организују у знак протеста због усвајања Закона о слободи вероисповести.

Корона вирус ће оставити драматичне последице на економије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА