Најновије

Да ли Србијом и даље владају потомци Титових егзекутора? Овако је ОЗНА крчила крвави пут новој "елити"

Ликвидацијама идеоплошких непријатеља, често без суђења или доказа, након ослобођења Србије 1944. године ОЗНА је успостављала нови комунистички систем и нову “елиту”. Историчар Срђан Цветковић говорио је у емисији "Тема" како су текле ликвидације ОЗНЕ, ко су жртве и колико их је било, као и којим механизмима је одузимана имовина жртвама комунистичког терора.

Срђан Цветковић (Фото: ХелмКаст)

Цветковић у емисији показује изводе из књиге стрељаних које је водила ОЗНА указујући да је комунистичка власт водила најдетаљне евиденције о убиствима у читавој Европи. Он је у својим истраживањима прегледао велики број докумената ОЗНЕ и указује како је нови систем функционисао.

У интервјуу он открива да већина ликвидираних нису били борци четничких и других формација, што би се очекивало, већ цивили међу којима и жене, глумци, трговци, учитељи, свештеници итд.

Он каже да су потомци оних који су учетвовали у ликвидацијама, али и и из других структура које је успоставила комунистичка власт, и данас на високим положајима у државним институцијама и новинарству. 

Да ли власт пререгистзрацијом пружја врши разоружавање грађана погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА