Најновије

ПРВА ПРЕСУДА У СЛУЧАЈУ МАРЈАНОВИЋ: Зоранов адвокат га добио на суду!

Први основни суд пресудио је да адвокат Зорана Марјановића Вељко Делибашић није увредио директора приватног Центра за форензичка истраживања (ЦФИ) Ненада Шипку када га је назвао „преварантом“. Како Курир сазнаје, Шипка је поднео приватну кривичну пријаву због увреде, јер је Делибашић током једног гостовања у ТВ емисији рекао да он „није форензичар, већ обичан преварант“.

Ненад Шипка (Фото: Јутјуб)

Вара народ

- Суд је донео ослобађајућу пресуду. Током суђења, ја сам остао при свакој изговореној речи коју сам раније изрекао за Ненада Шипку у медијима, на бази чега је суд и донео одлуку - потврдио је за познати београдски адвокат.

Подсетимо, Ненад Шипка је, на основу истраживања које је сам вршио користећи се фотографијама из медија, тврдио да Јелена Марјановић није брутално убијена 2. априла 2016. на насипу у Црвенки код Борче, већ да је усмрћена на неком другом месту, а онда однета тамо да би се заварали трагови.

Како Курир незванично сазнаје, Вељко Делибашић је на саслушању пред судом остао при тврдњама да је Шипка „лажов, преварант и хохштаплер“. 

- Адвокат против ког је поднета приватна кривична пријава за увреду, осим што је остао при наводима због којих је Шипка тражио да кривично одговара, рекао је и да је његов Центар за форензичка истраживања „обична превара, компанија која има један полуисправни рачунар“. Рекао је и да као што „Словенцу није увреда ако му кажете да је Словенац, ни преваранту није увреда ако га назовете преварантом“ - открива извор шта се догађало у судници током поступка.

Према речима саговорника, бранилац Зорана Марјановића објаснио је током тог поступка и да му циљ није био само да умири јавност, у коју је, како је Делибашић тврдио, Шипка уносио немир. 

- Тврдио је да му је намера била да „упозори на преваранта наиван народ“. Делибашић је рекао и да су људи у несрећи склони да поверују свакоме и да је Шипка управо од таквих људи узимао новац, тврдећи да је експерт који може да реши убиства, као и да је говорећи о њему на овај начин у емисијама „спречио преваранта да вара народ“ - каже саговорник.

Место злочина

Вељко Делибашић је, како наводи, пред судом објаснио и да се Шипкина превара састоји у томе што јесте судски вештак, али не форензике, већ економске струке и да ни он ни његов ЦФИ немају никакве везе са решавањем убистава, иако је покушавао да народ убеди у то. 

- Као његову најбруталнију лаж, Делибашић је издвојио управо то што је Шипка упорно тврдио да његово „истраживање“ показује да је Јелена убијена на неком другом месту, а не на насипу, а да је заправо једино у чему се у случају убијене певачице слажу и одбрана и полиција и тужилаштво то да је Јелена нападнута на насипу, а потом убијена у каналу. Управо као место убиства канал се наводи и у оптужници по којој се суди супругу певачице Зорану Марјановићу.

Ненад Шипка: Без коментара

Ненад Шипка, који се обраћао чак и Вишем тужилаштву, које је подигло оптужницу против Зорана Марјановића за убиство супруге, тражећи да га саслушају као сведока, јуче није желео да коментарише ова сазнања. 

- Нисам добио писани отправак пресуде, па немам коментар - кратко је рекао Шипка.

Наставак суђења за убиство певачице

Суђење Зорану Марјановићу за убиство супруге наставља се данас у Вишем суду у Београду, а као сведоци требало би да буду саслушани Јеленина сестра Теодора Крсмановић, која се због болести није појавила на претходном суђењу, као и људи који су кобног дана били на насипу. 

- Остало је неизвесно да ли ће суд позивати поново Зоранову мајку Зорицу, с обзиром на то да је она болесна. Ипак, као сведоци позвани су бициклиста Вид Стјепановић, иначе мештанин Црвенке, Радосава Маринковић, жена која је чувала козе на насипу кобног дана, Драган Првуловић, мештанин Борче, као и полицајци Милан Вукша и Александар Кнежевић - каже извор и додаје да је за уторак планирано саслушање Јелениних пријатељица и васпитачице мале Јане.

Ердоган коначно открио шта ће са Сиријом! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА