Најновије

"МОРАМО СВЕ ДА ЗАТВОРИМО НА 10 НЕДЕЉА": Огласио се човек којег су сумњичили због опасног вируса, Гејтс тврди: Ово је катастрофа!

Оснивач Мајкрософта Бил Гејтс у свом ауторском чланку за Вашингтон пост апеловао је на власти у САД да све затворе на најмање 10 недеља како би се добила битка против корона вируса.

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

Преносимо вам најбитније делове тог текста.

"Нема сумње да су Сједињене Државе пропустиле прилику да се буду у предности у борби са коронавирусом. Али још постоји простора за доношење важнх одлука. Избори које доносимо ми и наши лидери данас имаће огроман утицај на то колико брзо ће случајеви оболелих почети да опадају, колико ће дуго економија остати угашена и колико ц́е Американаца морати да сахрани вољену особу због КОВИД-19.

Кроз рад са "Фондацијом" разговарао сам са стручњацима и лидерима у Вашингтону и широм земље.

Постало ми је јасно да морамо подузети три корака.

Прво, потребан нам је доследан национални приступ затварању свега. Упркос позивима експерата за јавно здравство, неке државе и окрузи нису све затворили. У неким државама плаже су и даље отворене; у другима, ресторани и даље раде за оне који би да седну и поједу.

Ово је рецепт за катастрофу. Јер ако људи могу слободно да путују преко државних граница, тако може и вирус. Државни званичници морају бити јасни: Затварање било где значи затварање свуда.

Све док број оболелих не почне да пада широм Америке - што би могло да буде тек за 10 недеља или више - нико не може да настави са пословањем као и обично или да занемари обуставу рада. Свака конфузија око ове тачке само ц́е продужити економски бол, повец́ати изгледе да се вирус врати и изазове још више смртних случајева.

Друго, савезна влада треба да појача тестирање. Требало би да буде доступно далеко више тестова. Такође би требало да објединимо резултате тако да брзо можемо идентификовати потенцијалне волонтере за клиничка испитивања и да знамо када је време да се вратимо у нормалу. Има и добрих примера - држава Њујорк недавно је проширила свој капацитет на више од 20.000 тестова дневно.

Коначно, да бисмо болест привели крају, потребна нам је безбедна и ефикасна вакцина. Ако радимо све како треба, могли бисмо да је имамо и за мање од 18 месеци што би била најбрже икад развијена вакцина", рекао је између осталог Гејтс.

Иначе, према неким теоријама Бил Гејтс је био један од "осумњичених" и довођен је у везу са избијањем епидемије коронавируса. Наводно, он је у једном говору изјавио да би волео да се реинкарнира као вирус као би смањио људску популацију.

Гејтс је упозоравао да би могла избити мегапандемија неког смртоносног вируса који би у првих 6 месеци однео 30 милона живота и наставио експоненцијално да расте. Како би спречио овај сценарио, Гејтс је уложио 12 милиона долара у центар за истраживање вируса и израду вакцина за борбу против истих. Оно што је забрињавајуће је видео симулације пандемије који је урађен за Билову презентацију проблема и објављен на званичном сајту фондације. По симулацији, настанак и иницијално ширење вируса почиње у централно-источној Кини, одакле се брзо, у прва 2-3 месеца, шири ка Индији, Јапану, Немачкој и Француској, а потом и по целом свету. Ова симулација апсолутно одговара данашњој ситуацији јер су се у Француској и Немачкој појавили први оболели од корона вируса. 

Прочитајте ОВДЕ    шта је то невероватно најавила хрватска научница.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА