Најновије

РУСКА ВОЈСКА ДОБИЈА ПОЈАЧАЊЕ: Најмоћнији тенковски убица, смртоносна машина без конкуренциије у акцији (ВИДЕО)

Модернизовани руски тенк Т-90М „Пробој“ ступиће у састав наоружања руске војске у току ове године, рекао је извршни директор корпорације „Ростех“ Олег Јевтушенко.

Т 90 (Фото: РИА)

„Прошле године је 'Уралвагонзавод' завршио државна тестирања тенка Т-90М 'Пробој', а ове године ћемо почети да га испоручујемо војсци“, рекао је Јевтушенко.

Према речима војног експерта Алексеја Леонкова, руски тенк Т-90 и његова модификација надмашују по борбеним перформансама све стране конкуренте, као што су тенкови „Абрамс“ и „Леопард 2“.

„Тенкови 'Абрамс'и 'Леопард 2' су главни страни конкуренти платформе Т-90. Међутим, руски тенк по многим карактеристикама надмашује стране машине, које се не показују најбоље у борбеним операцијама. Пример су губици тенкова 'Абрамс' и "Леопард' на Блиском истоку. У поређењу са њима, тенк Т-90, који је учестовао у рату на страни сиријске војске, показао се као тврд орах“, изјавио је Леонков.

 

Стручњак је додао да Русија није обустављала радове на модернизацији платформи Т-72 и Т-90, и да је на том пољу остварила значајне успехе.

„Захваљујући модернизацији, побољшане су борбене карактеристике руских тенкова. Таква машина ће ојачати руске тенковске снаге. 

Уговор о испоруци Т-90М руској војсци потписан је на маргинама војног техничког форума „Армија 2019“. Тенк је опремљен новим топом и моћнијим мотором. Нови нишан омогућава учествовање у операцијама у било које доба дана.

Основни новитет тенка Т-90М је могућност размене информација са другим возилима у реалном времену.

Како руски снајперисти обарају хеликоптере погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА