Најновије

Црногорци фалсификују потврде о кретању

Полиција је почела да испуњава обећање црногорских званичника о строжијој контроли потврда издатих за међуградски саобраћај, јер је примећно да је потврдама за кретање у време привремених мера ''наоружан'' велики број људи.

Полиција Црне Горе (Фото: Јутјуб)

У Херцег Новом је данас контролом три возила у Каменарима утвржено да лица која су се у њима налазила поседују лажне потврде правних лица за међуградски саобраћај.Полиција је против девет лица поднела кривичне пријаве због постојања основане сумње да су починила кривична дјла фалсификовање и непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести и они су спроведени тужиоцу на даљу надлежност.
    
Наиме, контролом три возила у којима су се по двоје налазили С.Л. (28), С.Ч. (35), С.Л. (34), А.Х. (21), Б.Ш. (45), и И.Ш. (18) сви из Подгорице, они су  полицијским службеницима на увид дала потврде о изузетку од забране међуградског саобраћаја, које су им наводно издате од привредних друштава из Никшића, Подгорице и Тивта. Полицијски службеници су посумњали у веродостојност наведених потврда и у консултацији са надлежним тужиоцем приступили даљим проверама. Криминалистичком обрадом је утврђено да су сва лица без сталног запослења,  те да су  требали да изводе грађевинске радове на једном приватном објекту у Херцег Новом. Ова лица су приликом полицијске контроле употребили потврде, које су биле оверене печатом више привредних друштава а у које су они, сумња се, својеручно унели своје личне податке и користили их за несметано кретање кроз више градова Црне Горе, саопштила је Управа полиције Црне Горе, чији су радници  дошли до сумње да су сва ова лица ангажована за извођење грађевинских радова од стране Д.О. (28) из Подгорице, Р.М. (30) из Никшића и М.Н. (50) из Никшића, који су сви, такође, без сталног запослења.
    
Сумња се да су Д.О, Р.М. и М.Н. прибавила бланко потврде од више привредних друштава за шест горе наведених лица, односно да су и Д.О, Р.М. и М.Н. користили такве потврде за кретање кроз више градова Црне Горе. По налогу државног тужиоца кривичне пријаве су поднете против свих наведених лицаз због постојања основане сумње да су починила кривична дела фалсификовање и непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести и они су спроведени тужиоцу на даљу надлежност.
    
- У сарадњи са надлежним тужилаштвом у току су провере у односу на одговорности привредних субјеката чијим печатом су оверене спорне фалсификоване потврде, саопштава полиција.

Срби скупили 34.000 евра! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА