Најновије

Косовка дјевојка

Ја сам Србин, русофил и ћириличар. Тако је морало бити, јер су сви Ераковићи Срби. Само нијесу да ја знам директор КБЦ Подгорица, млади Јефто Ераковић и режисер стари Благота Ераковић.

Велимир Ераковић (Фото: Правда)

Млади је студирао и специјализирао у Београду, а стари завршио режију на факултету драмских уметности и прво запослење му би у Београду, Југословенско драмско позориште.

Сад су обојица потираче Мила Ђукановића. Стари је и одрадио свој животни век, има сјајну породицу, и каријеру, па нек опрости на мало једа са моје стране. Млади је окорели Црногорски усташа као и газде му. Склонили су из хола слику Косовке дјевојке, објашњавајући да је шаљу на рестаурацију. Наравно нијесу је вратили и остаће запамћено да је дуже рестауирају од Сикстинске капеле. Можда су одлучили да поставе слику Анта Павелића, јер су тај пут и правац одабрали. Број обољелих расте из дана у дан, тако да је стање баш драматично за тако малу земљу.

Вирус је већ потврђен код 259 особа, болнички је хоспитализовано 52, а чекају се налази за 315 потенцијалних болесника. Узгред, директор болнице у Никшићу, другом граду по величини је Илија Ашанин, хирирг, незналица и касапин. Човјек коме се суди за два дјела мобинга на послу. Пошто је видио да је ђаво понио шалу, Душко Марковић је увео нове ригорозне мјере. На улице се може само сам, а полициски час ће бити од недеље у 11 сати до понедељка у 5 ујутро. Прво што је урадио као Премијер како треба. Јединствен случај, још од 48 год. Да Црногорци једни друге неће шпијати. Кренуло је паклено, како сам најавио. Већ је петоро на респираторима у Подгорици, а замислите крај тестирања? Колико би без обзира на конвенционалну медицину, значила слика Косовке дјевојке како вида ране јунацима. Колико бола би им ублажила и крепости донијела? Црна Гора је настала на Косовском миту. Црногорска капа је коротна капа за Косовом и Метохијом. Али нема више ни Лазара ни Милоша, нема Царских ларви Немањића.

Нема Црне Горе. Има јад, биједа, чемер и пакао. Нема Косовке дјевојке. Остала је корона да хара и уништи и тако већ несталу Црну Гору. Нека Господ Бог помогне вјерним Србима и буде уз њих и њихове породице док ово зло прође. А Косовка девојка ће се вратити, кад тад.

Прочитајте ОВДЕ  претходну Ераковићеву колумну.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА