Најновије

ЈЕЗИВА РЕАЛНОСТ НАШЕГ ЗДРАВСТВЕНОГ СИСТЕМА: Умрла jер нису хтели да је приме у болницу

Рано јутрос у Клиничком центру у Нишу преминула је Данијела Лепојевић из Власотинца у својој 43-ој години живота, после двадесетодневног лечења од температуре и борбе да буде примљена на болничко лечење. Њен супруг Драган каже да су у Нишу узети брисеви, али да ни она ни он нису добили информацију да ли је или није имала коронавирус.

Илустрација (Фото:Pixabay)

У отпусној листи пише да је умрла од упале плућа. Док је могла телефоном да комуницира рекла је да јој је брис узет прекјуче, али није знала да ли је узорак тестиран и да ли је или није имала корону. Не знам ни ја, нико ми ништа није рекао, нити ме звао да и ја будем тестиран - прича ожалошћени супруг који је под седативима, преноси Југмедиа.

Прича о овом трагичном случају, о жени која није имала такозване придружне болести, потврђују гласине са југа и југоистока Србије да се пацијенти с повишеном температуром шетају од једна до друга врата, све док не дође до изразито лоше клиничке слике.

Данијела је радила у фабрици „Грунер“ у Власотинцу са око 600 радника, одакле је званично оболело двоје радника од вируса корона. Она није ушла у статистику јер није била тестирана.

- Моја супруга добила је мало повећану температуру пре 20 дана. Попила је ’панцеф’, температура се спустила и отишла је да ради, у трећој смени. Међутим, температура се ујутру попела до скоро 40 степени.  Јавила се у Дом здравља у Власотинцу, снимали су јој плућа и урадили анализу крвне слике која није била најбоља. Упутили су је у лесковачку болницу, где је после 6 до 7 сати чекања на отвореном примљена код лекара, прегледана и враћена кући са преписаним ’лонгацефом’ и другим лековима“.

Данијела је све време била на боловању и пила преписане лекове, али је температура, упркос „лонгацефу“, најачем леку против упале плућа, температура и даље расла.

Поново се јавља Дому здравља у Власотинцу и поново бива пребачена у Лесковац, где је овога пута била смештена на Грудном одељењу, а одатле истога дана је упућена у Клинички центар Ниш.

- Тамо су два сата чекали у санитету лесковачке болнице, све док медицинска сестра, која је била у пратњи, није слагала да је пацијенткиња у санитету њена сестра - прича Драган.

Дисала је уз помоћ кисеоника. Јуче јој је супруг однео тоалет папир и „лабело“ за освежавање усана јер је у порукама само то тражила.

Последњу поруку послала је ћерки синоћ око 18 сати. Ћерка је питала да ли ставља „лабаело“. Уследила је само кратка порука: „Стављам“, и ништа више. Јутрос је умрла у 4,30 сати.

- Огорчен сам на државу и на систем, тражим снагу у себи да преживим трагедију, још је не налазим па се испомажем бромазепамима. Надам се да ћу пронаћи ту снагу, надам се да ћу преживети због наше две ћерке и да ћу успети да им будем и отац и мајка - прича овај Власотинчанин који је јутрос изгубио супругу.

У Фабрици „Грунер“ су такође изненађени смрћу раднице. Радници су јуче били на послу, у мањем броју него иначе јер су се, како тврди један од саговорника, поштовале мере растојања и друге мере, али после сазнања да је преминула Данијела Лепојевић, фабрика је затворена до даљег.

Данијела није једини трагични случај, једина особа која је умрла без да је познато да ли је тестирана. У Власотинцу је пре неколико дана умро мушкарац рођен 1971. године, аутомеханичар, чија је супруга у моменту његове смрти имала температуру.

О сукобима војске и миграната у Србији прочитајте ОВДЕ.

Извор: jugmedia.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА