Најновије

ИСТРАГА ПРОТИВ "ЛЕВИЈАТАНА": Адвокат тражи да објаве нецензурисани снимак одузимања пса од деце (ВИДЕО)

Последња акција удружења "Левијатан" у којој су отели пса од троје малолетних дечака на Дорћолу, у Београду, изазвала је узнемирење јавности у Србији, а у цео поступак умешало се Тужилаштво и МУП који сада воде истрагу о овом инциденту. Наиме, пре недељу дана група припадника Левијатан упала је на плац на коме живи ромска породица Гарип и одузела пса расе "стафорд" за кога су у почетку припадници тог удружења тврдили да је украден од правог власника, трениран и учествовао у борбама и мучен од стране тројице дечака.

Бојан Савић, Грађанска патрола, и оштећени малолетници (Фото: Јутјуб)

Левијатан је објавио измонтирани снимак ове акције у којем се виде само делови њиховог разговора са оштећеним малолетницима.

Psi za borbe

Posetili smo odredjenu grupaciju ljudi koji kradu pse po Beogradu i okolini, to je javna tajna jer su Beli Medvedi, vezuju ih za katance i lance, i treniraju ih tako što im vuku zaprege ili ih ostave da vise na drvetu. Kada dostignu odredjenu snagu i spremu prodaju ih za borbe odnosno kao trenažne lutke ili ih i sami puštaju u iste. Levijatan.

Posted by Fondacija Pokret Levijatan - STOP Violence on Четвртак, 09. април 2020.

У цео случај умешало се удружење "Грађанска патрола" које је у свом видео прилогу оптужило Левијатан за противзаконито поступање. Наиме, оштећени дечаци тврде да им је пас узет уз претње и расистичке испаде, да су пса купили од предходног власника и да никад није учествовао у борбама нити био злостављан. Дечаци једино признају да је пас био везан ланцем али само да не би нападао остале псе и мачке који живе на њиховом плацу. Јавност је посебно збунила одлука “Левијатана” да одузму само расног пса али не и друге животиње, мешанце, ако је реч о породици која мучи псе.

У читав случај умешале су се и комшије са Дорћола које тврде да дечаци воле животиње и да им се донира храна како би могли да брину о псима. Отац дечака каже да су му припадници "Левијатана" претили одвођењем једног од синова па је из страха дао дозволу да одведу пса јер се плађио за живот детета. Teк кад је случај доспео у медији умешала се и полиција,а породица Гарип је у својству оштећених дала изјаве о упаду “Левијатана” и отимању пса.

Левијатан је убрзо демантовао ове отужбе тврдећи да има сведоке целе акције од којих неки говоре у њиховом најновијем снимку.   

Staford iz romskog naselja

Pas za borbe je oduzet iz romskog naselja na Dorćolu koje je na livadi. Nakon toga neki bezočno lažu. Svi akteri hajke protiv Levijatana će biti procesuirani. Poslednji atom ćemo uložiti u to. Ovde smo razotkrili sve laži Nove S i gradjanske patrole izmišljenog udruženja. Molimo pre svega naše prijatelje i pratioce da odgledaju svaki sekund ovog klipa. Levijatan.

Posted by Fondacija Pokret Levijatan - STOP Violence on Среда, 15. април 2020.

Међутим, посебно чуди да Левијатан није објавио интегрални снимак акције за који тврде да постоји јер наводно снимају све своје акције од почетка до краја управо да би се заштитили од клевета. Објављиваље таквог снимка без монтаже и покривања звука музиком видело би се да Левијатан није прекршио закон, претио, желео да одведе једног од малолетника и имао расистичке испаде. Уколико су оптужбе против њих лажне, није јасно зашто "Левијатан" не извуче кеца из рукава и објави снимак који би могао да покаже ко говори истину у овој причи?

Оштећени и њихов адвокат Драгослав Љубичановић такође су затражили да “Левијатан” достави цео снимак своје акције како би био прегледан од стране МУП-а и Тужилаштва. Он истовременио најављује да ће пас бити вештачен и да ће то показати да ли је био мучен и учествовао у борбама како тврди “Левијатан”. Истовремено, Левијатан најављује подношење кривичних пријава против медија и других који су им се супротиставили због случаја породице Гарип. 

Ранији интервју са Бојаном Савићем који је први стао у одбрану оштећених малолетника погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА