Најновије

НАПАД НА ДАРИЈУ КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ! Реаговао је и заштитник грађана!

Заштитник грађана Зоран Пашалић оценио је данас да су бескрупулозне увреде, које су на рачун заменице директора Института за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батуту” Дарије Кисић Тепавчевић, претходних дана упућиване путем друштвених мрежа.

Дарија Кисић Тепавчевић (Фото: Јутјуб)

У саопштењу достављеном медијима, Пашалић наводи да је она у тим објавама називана “најпогрднијим именима и да је на најпримитивнији начин коментарисан њен изглед и порекло”.

Према његовим речима, такви коментари потврђују колико је мизогинија чврсто и дубоко укорењена у нашем друштву.

- Др Кисић Тепавчевић, која свакодневно, заједно са другим лекарима, обавештава јавност о ситуацији у вези са епидемијом корона вируса у Србији, постала је жртва најбестиднијег напада, само због тога што је жена - рекао је Пашалић.

Истиче да су таквим коментарима, по правилу изложене жене, нарочито, каже, оне на важним и одговорним функцијама, што недвосмислено говори о нетрпељивом и дискриминторном односу заједнице према женама.

- Забрињавајући је степен мржње којој су жене у јавности изложене. Забрињава и чињеница да се жени не дозвољава да њене професионалне рефернце буду једино мерило и критеријум за обављање важних функција, па последично и њених иступања у јавности - нагласио је Пашалић.

Подсећа да је Институција Заштитника грађана и раније упозоравала да је јавни простор у Србији недопустиво толерантан према сексистичким изјавама и ставовима.

Пашалић је указао на потребу искорењивања таквог говора и позива најпре учеснике у јавном животу, а онда и грађане и кориснике друштвених мрежа, да се уздрже од изјава и коментара који вређају, понижавају и нападају, а надлежне да се оштро супротставе таквој пракси.

Коју поруку је послала докторка Грујичић прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА